Close
Tizenötezer utast érintenek a járattörlések a repülőtéri poggyászkáosz miatt

Tizenötezer utast érintenek a járattörlések a repülőtéri poggyászkáosz miatt

Szinte minden európai főváros érintett a járattörlésekben a péntek óta fennálló poggyászproblémák miatt.

A Heathrow, az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb repülőtere most arra kéri a 2-es és 3-as terminálról induló légitársaságokat, hogy töröljék hétfői járataik tíz százalékát a poggyászkezeléssel kapcsolatos növekvő problémák miatt.

A járattörlések a becslések szerint ez kilencven járat mintegy tizenötezer utasát érinti, kezdve a Laoganairtől, a Virgin Atlanticon át a British Airwaysig, de a lemondások között található az Aegean athéni, az Air France párizsi és az ITA római járata. Emellett

a járattörlések érintik a Kölnbe, az Amszterdamba, a Frankfurtba, a Koppenhágába, a Zürich-be és a Lisszabonba tartó utasokat is.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, a repülőtér 2-es termináljának poggyászrendszere pénteken meghibásodott, ezt követően  végtelen poggyász-szőnyegként borították el a repteret az elkavart bőröndök. A több száz gazdátlan csomagra a reptéri igazgatóság kezdetben a „kisebb technikai fennakadás” jelzőt használta, bár már akkor jelezték, hogy a káosz felszámolása több napig is eltarthat.

(Forrás: Independent, fotó: Dailymail)

járattörlés | poggyász | heathrow | london

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram