Close
Ritkítja a nyári menetrendjét a Wizz Air

Ritkítja a nyári menetrendjét a Wizz Air

A légitársaság úgy döntött, hogy a repülőtereken tapasztalható utazási káosz miatt csökkenti a kapacitását a járatok törlésének és késésének elkerülése érdekében.

A Heathrow már figyelmeztette is a légitársaságokat, hogy újabb járattörlésekre fogja kérni őket a nyár további részében, ha a korábbi menetrendritkítások nem mérséklik kellőképpen a fennakadásokat. A reptér elismerte, hogy a szolgáltatások színvonala „nem elfogadható”, az utasoknak hosszú sorban állásokkal és poggyászkezelési problémákkal kellett szembesülniük a járatok késései és törlései mellett.

A kormány és a Polgári Légiközlekedési Hatóság már a múlt hónapban arra utasította a fuvarozókat, hogy gondoskodjanak a menetrendjük „teljesíthetőségéről”, miután az ágazat nem tudott megbirkózni a kereslettel már a tavaszi iskolaszünetben sem.

„A járattörlések elkerülése és a pontosabb működés biztosítása érdekében tovább javítottuk hálózatunk agilitását és rugalmasságát, így a menetrendeket is módosítottuk, ahol gyakrabban fordultak elő problémák…”

A nyári időszakban további 5 százalékkal csökkentjük a kapacitásunkat a tervekhez képest, hogy csökkentsük a zavaró külső tényezők hatását”

mondta a Wizz Air.

A légitársaság az első negyedévben 285 millió eurós működési veszteséget jelentett az emelkedő üzemanyagköltségek és az erősödő amerikai dollár miatt.

Ezzel az egyszerű trükkel elérheted, hogy a te poggyászod érkezzen meg elsőként a reptéren, itt pedig öt tippet találsz, amivel megkönnyítheted a repülőutadat.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

wizz air | menetrend | ritkítások

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram