Close
Öt trükk, amivel megkönnyítheted a repülőutadat

Öt trükk, amivel megkönnyítheted a repülőutadat

Sokan minden velejárójával együtt szeretik a repülést; az otthoni összepakolás és tervezgetés izgalmát, a várakozással teli, reptérre vezető utat, a megszokott termináli teendőket és a felszállás előtti utolsó kávét. Akadnak viszont olyanok, akik a lehető legminimálisabbra igyekeznek redukálni a kötelezőket, és minél egyszerűbben letudni az utazást. Nekik adunk tippeket.

Gyorsabb, egyszerűbb, kényelmesebb poggyászfeladás

Ennek a legjobb módja a Budapest Airport önkiszolgáló szolgáltatása. A rendszer lényege, hogy az utasok a (nyomtatott vagy épp elektronikus) beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelése után maguk nyomtathatják ki és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászcímkét.

Ezt követően az automatizált feladó pulton – a poggyászcímke beolvasását követően – egyszerűen feladható a poggyász.

A 2019-ben bevezetett szolgáltatáshoz a Wizz Air (bizonyos járatok esetén ), az Air France/KLM, az Aegean és a Norwegian csatlakozott már, a lista pedig folyamatosan bővül – érdemes tehát figyelni az újonnan bekerülő légitársaságok oldalait.

A Terminál 2A utasfelvételi csarnokában nyolc darab tagomat és hét darab bagomat van. Emellett az induló szinten a bejárat előtt egy darab tagomat használható. A Terminál 2B utasfelvételi csarnokában jelenleg tizennégy darab tagomat és tizenegy darab bagomat érhető el. Emellett az induló szinten a bejárat előtt még egy tagomat vehető igénybe.

No de mi az a bagomat és tagomat?

A bagomat az automatizált feladó pulton beolvassa a poggyászcímkét, ezután a szalagra helyezhető a poggyász. A tagomat pedig a poggyászcímke-nyomtató készülék, ami a beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelését végzi el. Ezt követően a kinyomtatott poggyászcímkét fel kell ragasztani a feladni kívánt csomagra.

Az önkiszolgáló poggyászfeladás tehát felgyorsítja és jelentősen kényelmesebbé is teszi a poggyászfeladás folyamatát. Nem kell sorban állni a check-in pultok előtt, kevesebb személyes kontaktussal jár. A rendszer felhasználóbarát, így bárki könnyedén igénybe tudja venni a szolgáltatást.

Így a legjobb vízhez jutni

Sokan a beszállás előtt vásárolják csak meg a fedélzetre szánt folyadékot, pedig akad olcsóbb – és zöldebb – megoldás is az újonnan beszerzett műanyagpalackos ásványvíz helyett. Mégpedig az otthonról – üresen – elhozott kulacs (amit ebben az állapotában át lehet vinni a biztonsági ellenőrzésen).

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jó ideje már nem a mosdókat kell a palack feltöltésére használni, ugyanis a terminálon összesen tizenhárom ivókutat helyeztek üzembe, vagyis az utasok kiváló minőségű és friss csapvízzel tölthetik meg kedvenc kulacsukat a fedélzetre lépést megelőzően.

Komfortosabb filmnézés

Egy profi golfozó árulta el a titkát, aminek köszönhetően kedvenc tévéműsorait és filmjeit tudja nézni a levegőben úgy, hogy nem kell órákon keresztül a telefonját a kezében tartania.

Az utazási hacket a szükség szülte, mivel sok gépen ugyanis nincsen az ülésbe beépített televízió, így alternatív megoldáshoz kellett folyamodnia.

A sportoló leveszi a telefontokját a készülékéről, az ülésbe készített papírzacskó alját odahelyezi a telefonjához, majd visszateszi a tokot rá. Ezt követően a tasak másik felét a felhajtott tálca mögé teszi, ami tökéletesen megtartja azt. A trükknek köszönhetően többé nem kell órákon keresztül a telefonját tartania a kezében, hogy megnézhesse kedvenc filmjeit utazás során.

Ha pihentető alvást szeretnél

Számtalan olyan termék létezik, amely az utasok elalvásában hivatott segíteni, miközben ők alapvetően függőleges helyzetben vannak – és akkor még nem beszéltünk a zavaró tényezőként jelen lévő többi utasról, a turbulenciáról, netán a kényelmetlen ülésről.

Ezek alapján úgy tűnhet, nincs mód arra, hogy mélyalvásba merüljünk. De van.

Ezeket érdemes enni és inni a repülés előtt, alatt és után

A repülőgépen felszolgált ételek elég széles skálát fednek le a turistaosztályon kezünkbe nyomott sós mogyorótól kezdve az első osztályon séf által készített háromfogásos menüig. Az, hogy mit eszünk a levegőben, jelentős hatást gyakorol a repülési élményünkre.

A saját és utastársaink jóléte érdekében táplálkozzunk helyesen, és fogadjuk meg az alábbi tanácsokat.

(Fotók: Getty Images)

 

 

 

repülés | önkiszolgáló | poggyáaszfeladás | budapest airport | terminál

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram