A British Airways összeállt a cateringgel foglalkozó DO & CO-val, valamint a kiszállításban utazó Feast Box nevű céggel, hogy a repülést, illetve egészen pontosan a fedélzeten elérhető menüt hiányolókat valamelyest kárpótolják.
Ennek eredményeként immáron házhoz rendelhetőek a brit légitársaság első osztályú járatain kínált ételei.
A négyfogásos menüben a legfinomabb angliai és walesi sajtok társaságában vegetáriánus, hal- és húsételek szerepelnek, többek között olyan különlegességekkel, mint füstölt lazac mustáröntettel, grillezett padlizsán, lassú tűzön sütött marhapofa, vagy klasszikus agnolotti tészta gombával, a desszertek között pedig felbukkan a vajpuding vaníliasodóval és a gyümölcskenyér narancslikőrrel.
"Az étel, az étkezés igazán csodálatos módja a világ felfedezésének, és segít felidézni a legkedvesebb emlékeinket is" – mondta a Feast Box alapító-vezérigazgatója, Jyoti Patel. Hamish McVey, a British Airways marketingvezetője reméli, hogy az exkluzív lehetőséggel sokan élnek azok közül, akiknek hiányzik a repülés, és a több ezer méteres magasság helyett otthonukban élvezhetik az első osztályú járatokon felszolgált, csúcsminőségű fogásokat.
Mélyen a zsebbe kell nyúlni viszont a repülőgépes kosztért, ugyanis a kétfogásos, tésztás változat nyolcvan fontról (kb. 34 ezer forintról) indul, a marhahúsos variáns pedig száz fontért (42 ezer forintért) rendelhető.
Simon Calder utazási szakértő szerint mindezek egyenértékűek egy júniusi London–Nizza British Airways-járaton elérhető menüvel.
Ha a turistaosztályra szól a repülőjegyünk, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne kaphatnánk meg semmit az első osztályú luxusból. Legalábbis a British Airwysnél így működik a dolog, a társaság ugyanis januárban új opciót vezetett be a turistaosztály utasainak, akik mostantól választhatnak a Michelin-csillagos séf, Tom Kerridge által készített ételek közül.
(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Pixabay)
repülés | British Airways | repülő | házhoz szállítás | menü | csúcsminőség
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!