Close
Hiányzik a repülőgépen felszolgált étel? Van megoldás!

Hiányzik a repülőgépen felszolgált étel? Van megoldás!

A British Airways összeállt a cateringgel foglalkozó DO & CO-val, valamint a kiszállításban utazó Feast Box nevű céggel, hogy a repülést, illetve egészen pontosan a fedélzeten elérhető  menüt hiányolókat valamelyest kárpótolják. 

Ennek eredményeként immáron házhoz rendelhetőek a brit légitársaság első osztályú járatain kínált ételei.

A négyfogásos menüben a legfinomabb angliai és walesi sajtok társaságában vegetáriánus, hal- és húsételek szerepelnek, többek között olyan különlegességekkel, mint füstölt lazac mustáröntettel, grillezett padlizsán, lassú tűzön sütött marhapofa, vagy klasszikus agnolotti tészta gombával, a desszertek között pedig felbukkan a vajpuding vaníliasodóval és a gyümölcskenyér narancslikőrrel.

“Az étel, az étkezés igazán csodálatos módja a világ felfedezésének, és segít felidézni a legkedvesebb emlékeinket is” – mondta a Feast Box alapító-vezérigazgatója, Jyoti Patel. Hamish McVey, a British Airways marketingvezetője reméli, hogy az exkluzív lehetőséggel sokan élnek azok közül, akiknek hiányzik a repülés, és a több ezer méteres magasság helyett otthonukban élvezhetik az első osztályú járatokon felszolgált, csúcsminőségű fogásokat.

Mélyen a zsebbe kell nyúlni viszont a repülőgépes kosztért, ugyanis a kétfogásos, tésztás változat nyolcvan fontról (kb. 34 ezer forintról) indul, a marhahúsos variáns pedig száz fontért (42 ezer forintért) rendelhető.

Simon Calder utazási szakértő szerint mindezek egyenértékűek egy júniusi London–Nizza British Airways-járaton elérhető menüvel.

Ha a turistaosztályra szól a repülőjegyünk, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne kaphatnánk meg semmit az első osztályú luxusból. Legalábbis a British Airwysnél így működik a dolog, a társaság ugyanis januárban új opciót vezetett be a turistaosztály utasainak, akik mostantól választhatnak a Michelin-csillagos séf, Tom Kerridge által készített ételek közül.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Pixabay)

csúcsminőség | menü | repülő | repülés | fedélzet

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram