Close
Már a repülőn is lehet Michelin-csillagos fogásokat rendelni

Már a repülőn is lehet Michelin-csillagos fogásokat rendelni

Ha a turistaosztályra szól a repülőjegyünk, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne kaphatnánk meg semmit az első osztályú luxusból.

Legalábbis a British Airwysnél így működik a dolog, a társaság ugyanis új opciót vezetett be a turistaosztály utasainak, akik mostantól választhatnak a Michelin-csillagos séf, Tom Kerridge által készített ételek közül.

A Speedbird Café néven futó menü alapból olyan brit klasszikusokat tartalmaz, mint például a steak vagy a húsos pite, de kérhetőek falatok a nemzetközi konyha kiválóságaiból is. Kísérőként többek között korsó lagert vagy gin-tonikot lehet kortyolgatni, tehát az egész kicsit olyan, mintha egy trendi brit gasztropubban rendelnénk valamit.

“Nagy-Britannia az egész világon ismert kiváló minőségű húsairól, ezért a fedélzeten felszolgált piték a brit konyha nagyköveteiként indulnak majd útra, természetesen a hozzájuk illő kiegészítőkkel. A szendvicsek pedig frissek és ropogósak lesznek” – mondja a séf.

Kerridge egyébként a brit konyhaművészet egyik legnagyobb alakjának számít, az általa fémjelzett The Hand & Flowers pub Marlow városában található, és az Egyesült Királyságban elsőként kapott két Michelin-csillagot.

Aki ezt a menüsort választja, annak legalább tizenkét órával a gép indulása előtt le kell adnia a rendelését azért, hogy a társaság minimálisra csökkenthesse a fedélzeti ételpazarlást. A menü a British Airways Euro Traveller útvonalain közlekedő járatokon áll rendelkezésre.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom