Close
Már a repülőn is lehet Michelin-csillagos fogásokat rendelni

Már a repülőn is lehet Michelin-csillagos fogásokat rendelni

Ha a turistaosztályra szól a repülőjegyünk, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne kaphatnánk meg semmit az első osztályú luxusból.

Legalábbis a British Airwysnél így működik a dolog, a társaság ugyanis új opciót vezetett be a turistaosztály utasainak, akik mostantól választhatnak a Michelin-csillagos séf, Tom Kerridge által készített ételek közül.

A Speedbird Café néven futó menü alapból olyan brit klasszikusokat tartalmaz, mint például a steak vagy a húsos pite, de kérhetőek falatok a nemzetközi konyha kiválóságaiból is. Kísérőként többek között korsó lagert vagy gin-tonikot lehet kortyolgatni, tehát az egész kicsit olyan, mintha egy trendi brit gasztropubban rendelnénk valamit.

“Nagy-Britannia az egész világon ismert kiváló minőségű húsairól, ezért a fedélzeten felszolgált piték a brit konyha nagyköveteiként indulnak majd útra, természetesen a hozzájuk illő kiegészítőkkel. A szendvicsek pedig frissek és ropogósak lesznek” – mondja a séf.

Kerridge egyébként a brit konyhaművészet egyik legnagyobb alakjának számít, az általa fémjelzett The Hand & Flowers pub Marlow városában található, és az Egyesült Királyságban elsőként kapott két Michelin-csillagot.

Aki ezt a menüsort választja, annak legalább tizenkét órával a gép indulása előtt le kell adnia a rendelését azért, hogy a társaság minimálisra csökkenthesse a fedélzeti ételpazarlást. A menü a British Airways Euro Traveller útvonalain közlekedő járatokon áll rendelkezésre.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

repülés | séf | British Airways | menü | első osztály

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram