Ha a turistaosztályra szól a repülőjegyünk, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne kaphatnánk meg semmit az első osztályú luxusból.
Legalábbis a British Airwysnél így működik a dolog, a társaság ugyanis új opciót vezetett be a turistaosztály utasainak, akik mostantól választhatnak a Michelin-csillagos séf, Tom Kerridge által készített ételek közül.
A Speedbird Café néven futó menü alapból olyan brit klasszikusokat tartalmaz, mint például a steak vagy a húsos pite, de kérhetőek falatok a nemzetközi konyha kiválóságaiból is. Kísérőként többek között korsó lagert vagy gin-tonikot lehet kortyolgatni, tehát az egész kicsit olyan, mintha egy trendi brit gasztropubban rendelnénk valamit.
"Nagy-Britannia az egész világon ismert kiváló minőségű húsairól, ezért a fedélzeten felszolgált piték a brit konyha nagyköveteiként indulnak majd útra, természetesen a hozzájuk illő kiegészítőkkel. A szendvicsek pedig frissek és ropogósak lesznek" – mondja a séf.
Kerridge egyébként a brit konyhaművészet egyik legnagyobb alakjának számít, az általa fémjelzett The Hand & Flowers pub Marlow városában található, és az Egyesült Királyságban elsőként kapott két Michelin-csillagot.
Aki ezt a menüsort választja, annak legalább tizenkét órával a gép indulása előtt le kell adnia a rendelését azért, hogy a társaság minimálisra csökkenthesse a fedélzeti ételpazarlást. A menü a British Airways Euro Traveller útvonalain közlekedő járatokon áll rendelkezésre.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)
étel | turistaosztály | séf | repülés | michelin-csillag
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!