Close
Ezek most a világ legbiztonságosabb légitársaságai

Ezek most a világ legbiztonságosabb légitársaságai

Idén, illetve egészen pontosan tavaly dupla szorzósnak számított a biztonság szó a repülésnél. 

A légitársaságok értékelésével foglalkozó AirlineRatings ebben az évben is közzétette a legbiztonságosabb légitársaságok listáját. Az összeállításban háromszáznyolcvanöt társaság szerepel, a rangsort pedig olyan tényezők határozzák meg, mint a balesetek gyakorisága, a repülőgépek kora, a rendkívüli események, vagy a légitársaság körüli botrányok.

Mindezek alapján a 2021-es győztes nem más, mint a címvédő, azaz az ausztrál Qantas lett.

A társaság biztonsági szempontból hosszú évek óta kiemelkedően teljesít, 2014-től 2017-ig, 2019-ben és 2020-ban is a lista első helyén végzett.

Geoffrey Thomas, az AirlineRatings főszerkesztője a rangsorral kapcsolatban a CNN Travel-nek elmondta, hogy idén módosították a kritériumaikat. “Az elmúlt két évben arra lettünk figyelmesek, hogy egyes légitársaságok, amelyek kétévente átestek a biztonsági auditokon, nem tartották napi szinten az előírt működési elveket. A balesetek és a rendkívüli események a hétcsillagos minősítésünkből ötöt tesznek ki, az ellenőrzések a Covid–19-hez köthető feltételek további egyet-egyet.”

2021-ben a világ tíz legbiztonságosabb légitársasága:

1. Qantas
2. Qatar Airways
3. Air New Zealand
4. Singapore Airlines
5. Emirates
6. EVA Air
7. Etihad Airways
8, Alaska Airlines
9. Cathay Pacific Airways
10. British Airways

Az AirlineRatings egy Covid–19-kompatibilis biztonsági listát is összeállított, melyen az alábbi társaságok kerültek az élmezőnybe: Air Baltic, Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, AirAsia, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Japan Airlines, JetBlue, KLM, Korean Air, Lufthansa, Singapore Airlines, Southwest Airlines, Qatar Airways és a WestJet.

Az Airline Ratings repülésbiztonsági szempontból a diszkont légitársaságokat is értékelte. A legjobbak közé bekerült a magyar hátterű Wizz Air is, méghozzá az Air Arabia, az Allegiant, az Easyjet, a Frontier, a Jetstar Group, a Jetblue, a Ryanair, a Vietjet és a Westjet társaságában.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay, Wizz Air)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom