Close
Ezek most a világ legbiztonságosabb légitársaságai

Ezek most a világ legbiztonságosabb légitársaságai

Idén, illetve egészen pontosan tavaly dupla szorzósnak számított a biztonság szó a repülésnél. 

A légitársaságok értékelésével foglalkozó AirlineRatings ebben az évben is közzétette a legbiztonságosabb légitársaságok listáját. Az összeállításban háromszáznyolcvanöt társaság szerepel, a rangsort pedig olyan tényezők határozzák meg, mint a balesetek gyakorisága, a repülőgépek kora, a rendkívüli események, vagy a légitársaság körüli botrányok.

Mindezek alapján a 2021-es győztes nem más, mint a címvédő, azaz az ausztrál Qantas lett.

A társaság biztonsági szempontból hosszú évek óta kiemelkedően teljesít, 2014-től 2017-ig, 2019-ben és 2020-ban is a lista első helyén végzett.

Geoffrey Thomas, az AirlineRatings főszerkesztője a rangsorral kapcsolatban a CNN Travel-nek elmondta, hogy idén módosították a kritériumaikat. “Az elmúlt két évben arra lettünk figyelmesek, hogy egyes légitársaságok, amelyek kétévente átestek a biztonsági auditokon, nem tartották napi szinten az előírt működési elveket. A balesetek és a rendkívüli események a hétcsillagos minősítésünkből ötöt tesznek ki, az ellenőrzések a Covid–19-hez köthető feltételek további egyet-egyet.”

2021-ben a világ tíz legbiztonságosabb légitársasága:

1. Qantas
2. Qatar Airways
3. Air New Zealand
4. Singapore Airlines
5. Emirates
6. EVA Air
7. Etihad Airways
8, Alaska Airlines
9. Cathay Pacific Airways
10. British Airways

Az AirlineRatings egy Covid–19-kompatibilis biztonsági listát is összeállított, melyen az alábbi társaságok kerültek az élmezőnybe: Air Baltic, Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, AirAsia, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Japan Airlines, JetBlue, KLM, Korean Air, Lufthansa, Singapore Airlines, Southwest Airlines, Qatar Airways és a WestJet.

Az Airline Ratings repülésbiztonsági szempontból a diszkont légitársaságokat is értékelte. A legjobbak közé bekerült a magyar hátterű Wizz Air is, méghozzá az Air Arabia, az Allegiant, az Easyjet, a Frontier, a Jetstar Group, a Jetblue, a Ryanair, a Vietjet és a Westjet társaságában.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay, Wizz Air)

lista | 2021 | legbiztonságosabb | qantas | wizz air

FOLYTASD EZZEL

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Egy népdal csendül fel az autó kerekei alatt ezen az új magyar úton

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram