Close
Akár mindegyik légitársaság átvehetné a Wizz Air új rendszerét

Akár mindegyik légitársaság átvehetné a Wizz Air új rendszerét

A légitársaság a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó elkötelezettségének jegyében egy olyan, a szén-dioxid-kibocsátást nyomon követő rendszert vezet be, amely lehetővé teszi az utasoknak, hogy kiszámolják a repülésük környezeti hatását, illetve a repülésük során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

A rendszert az éghajlatváltozással kapcsolatos technológiákkal foglalkozó Chooose vállalattal közösen vezetik be. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az utasok nyomon kövessék az utazásuk ökológiai lábnyomát, miközben egyúttal megbízható, jelentős hatású éghajlatvédelmi projekteket is támogatnak.

A wizzair.com oldalon a repülési adatok megadásával vehető igénybe a szén-dioxid-kibocsátást kiszámoló rendszer, amelynek segítségével az utasok könnyen megtudhatják és azonnal kompenzálhatják is az utazásuk károsanyag-kibocsátását egy hitelesített, szén-dioxid-csökkentő projekt anyagi támogatásával. Az átutalást követően a károsanyag-kibocsátás ellensúlyozását egy online tanúsítvány igazolja vissza.

A Wizz Air két hitelesített szén-dioxid-csökkentő projektet támogat: az erdősítéssel foglalkozó, díjnyertes Nemzetközi Kiscsoportos Faültetési Programot (TIST) Ugandában, valamint az ecuadori Pichacay város állami hulladéktelepén működő, a Hulladéklerakó-gázt Megújuló Energiává Alakító Projektet. Az utóbbi projekt keretében újrahasznosítják a hulladéklerakókban felgyülemlett metánt, hogy tiszta villamosenergiává alakítsák azt. Mindkét projekt esetében az Ellenőrzött Szén-Dioxid-Kibocsátási Szabvány tanúsítja, hogy mérhető módon csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

“Mindent megteszünk azért, hogy tovább csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, és mi maradjunk a legzöldebb légitársaság a piacon. Büszkék vagyunk azokra a fenntarthatósági kezdeményezéseinkre, amelyek segítségével az európai légitársaságok közül az utasszámra vetítve nekünk a legalacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátásunk. Örömmel jelentjük be, hogy a Chooose-zal közösen újabb, szén-dioxid-csökkentő intézkedéseken dolgozunk. Korszerű flottánkkal, az üzemanyag-kibocsátást csökkentő megoldásainkkal, az utasok ültetésének optimalizálásával, az átszállások minimalizálásával, és azáltal, hogy a fedélzeten a lehető legkönnyebb anyagokat használjuk, továbbra is biztosítjuk, hogy a Wizz Air Európa legzöldebb légitársasága és a legjobb választás maradjon, ha utazásról van szó” – mondta Marion Geoffroy, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Ez is érdekelhet:

(Forrás, fotók: Wizz Air)

magyar | légitársaság | kibocsátás | kiszámolni | ökológiai lábnyom

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram