Close
Nem száll fel többé az Egek Királynője

Nem száll fel többé az Egek Királynője

Azonnali hatállyal kivonja a forgalomból valamennyi Boeing 747–400-as gépét a British Airways.

A brit légitársaság azért hozta meg a drasztikus döntést, mert a koronavírus-járvány következtében kialakult új gazdasági környezetben a Jumbo Jetek tekintélyes üzemanyag-fogyasztásuk és karbantartási költségük miatt már nem fenntarthatóak.

Az eredeti tervek szerint 2024-ben vonultatta volna vissza az ikonikus és népszerű modellt British Airways,

de a pandémia miatti kihasználatlanság és a légi közlekedés csak jóval későbbre várható helyreállása előrébb hozta a búcsút.

A társaság 1971-ben állította először forgalomba az Egek Királynőjeként ismert kultikus Boeing 747-esét, az elmúlt ötven évben összesen százöt példányt indított útnak ebből a típusból. “Miközben a gépnek mindig különleges helye lesz a szívünkben, a jövőre gondolva inkább olyan modernebb, üzemanyag-hatékonyabb típusokat fogunk üzemeltetni, mint például az Airbus A350” – olvasható a British Airways közleményében.

A többi nagy légitársasághoz hasonlóan egyébként komoly nehézségekkel küzd a British Airways is, amely alkalmazottai huszonnyolc százalékától lesz kénytelen megválni a következő évekre jósolt visszaesés következményeként.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay, Unsplash)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom