Close
Nem száll fel többé az Egek Királynője

Nem száll fel többé az Egek Királynője

Azonnali hatállyal kivonja a forgalomból valamennyi Boeing 747–400-as gépét a British Airways.

A brit légitársaság azért hozta meg a drasztikus döntést, mert a koronavírus-járvány következtében kialakult új gazdasági környezetben a Jumbo Jetek tekintélyes üzemanyag-fogyasztásuk és karbantartási költségük miatt már nem fenntarthatóak.

Az eredeti tervek szerint 2024-ben vonultatta volna vissza az ikonikus és népszerű modellt British Airways,

de a pandémia miatti kihasználatlanság és a légi közlekedés csak jóval későbbre várható helyreállása előrébb hozta a búcsút.

A társaság 1971-ben állította először forgalomba az Egek Királynőjeként ismert kultikus Boeing 747-esét, az elmúlt ötven évben összesen százöt példányt indított útnak ebből a típusból. “Miközben a gépnek mindig különleges helye lesz a szívünkben, a jövőre gondolva inkább olyan modernebb, üzemanyag-hatékonyabb típusokat fogunk üzemeltetni, mint például az Airbus A350” – olvasható a British Airways közleményében.

A többi nagy légitársasághoz hasonlóan egyébként komoly nehézségekkel küzd a British Airways is, amely alkalmazottai huszonnyolc százalékától lesz kénytelen megválni a következő évekre jósolt visszaesés következményeként.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ezen a nyáron még ingyen léphetsz be az egyik legimádottabb olasz városba
Öt úti cél Európában, amely garantáltan lenyűgözi az építészet szerelmeseit
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom