Close
Nem száll fel többé az Egek Királynője

Nem száll fel többé az Egek Királynője

Azonnali hatállyal kivonja a forgalomból valamennyi Boeing 747–400-as gépét a British Airways.

A brit légitársaság azért hozta meg a drasztikus döntést, mert a koronavírus-járvány következtében kialakult új gazdasági környezetben a Jumbo Jetek tekintélyes üzemanyag-fogyasztásuk és karbantartási költségük miatt már nem fenntarthatóak.

Az eredeti tervek szerint 2024-ben vonultatta volna vissza az ikonikus és népszerű modellt British Airways,

de a pandémia miatti kihasználatlanság és a légi közlekedés csak jóval későbbre várható helyreállása előrébb hozta a búcsút.

A társaság 1971-ben állította először forgalomba az Egek Királynőjeként ismert kultikus Boeing 747-esét, az elmúlt ötven évben összesen százöt példányt indított útnak ebből a típusból. “Miközben a gépnek mindig különleges helye lesz a szívünkben, a jövőre gondolva inkább olyan modernebb, üzemanyag-hatékonyabb típusokat fogunk üzemeltetni, mint például az Airbus A350” – olvasható a British Airways közleményében.

A többi nagy légitársasághoz hasonlóan egyébként komoly nehézségekkel küzd a British Airways is, amely alkalmazottai huszonnyolc százalékától lesz kénytelen megválni a következő évekre jósolt visszaesés következményeként.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay, Unsplash)

jumbo jet | boeing 747 | British Airways | ikonikus | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram