Close
A világ első fellegek felett erjesztett sörével készül a British Airways

A világ első fellegek felett erjesztett sörével készül a British Airways

Manapság már számtalan különböző sörkülönlegesség közül válogathat az ember, de azért egy sok ezer méteres magasságban készített IPA mégiscsak kuriózumnak számít.

A British Airways friss sajtóközleménye szerint a légitársaság összeállt a BrewDog nevű skót kézműves sörfőzdével annak érdekében, hogy valami igazán extrával kedveskedhessenek utasaiknak a fennállásuk századik évfordulójának alkalmából.

A British Airways egyik Boeing gépén menet közben megalkotott transzatlanti IPA a világ első söre, amelyet több mint tíz kilométeres magasságban készítettek.

A Speedbird 100 azonban nemcsak ettől különleges. Az ízvilágát kifejezetten úgy alakították, hogy a fellegek felett, egy repülőgép fedélzetén is élményt nyújtson.

Az egyedi receptre azért volt szükség, mert az ember ízlesése és szaglása a repülőgépen egy kissé megváltozik, bizonyos ízeket – például az édeset és sósat – kevésbé érzékelünk. Szóval mi lehet a megoldás, ha finom sört szeretnénk inni repülés közben? A válasz adja magát: készítsük el a sört odafent!

A BrewDog alapítói elárulták, mivel a kesernyés és gyümölcsös ízekre nincs jelentős hatással a magasság, ezért erre a kettőre alapoztak, miközben az édességét egy kicsit felhúzták.

A különlegesség kizárólag a British Airways járatain és néhány termináljában lesz kapható május elsejétől. Egyébként nemcsak a britek kívánnak minőségi sörrel kedveskedni az utasaiknak,

a Brussels Airlines is hasonlóan gondolkodik:

(Képek: British Airways)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom