A világ első fellegek felett erjesztett sörével készül a British Airways

Manapság már számtalan különböző sörkülönlegesség közül válogathat az ember, de azért egy sok ezer méteres magasságban készített IPA mégiscsak kuriózumnak számít.

A British Airways friss sajtóközleménye szerint a légitársaság összeállt a BrewDog nevű skót kézműves sörfőzdével annak érdekében, hogy valami igazán extrával kedveskedhessenek utasaiknak a fennállásuk századik évfordulójának alkalmából.

A British Airways egyik Boeing gépén menet közben megalkotott transzatlanti IPA a világ első söre, amelyet több mint tíz kilométeres magasságban készítettek.

A Speedbird 100 azonban nemcsak ettől különleges. Az ízvilágát kifejezetten úgy alakították, hogy a fellegek felett, egy repülőgép fedélzetén is élményt nyújtson.

Az egyedi receptre azért volt szükség, mert az ember ízlesése és szaglása a repülőgépen egy kissé megváltozik, bizonyos ízeket – például az édeset és sósat – kevésbé érzékelünk. Szóval mi lehet a megoldás, ha finom sört szeretnénk inni repülés közben? A válasz adja magát: készítsük el a sört odafent!

A BrewDog alapítói elárulták, mivel a kesernyés és gyümölcsös ízekre nincs jelentős hatással a magasság, ezért erre a kettőre alapoztak, miközben az édességét egy kicsit felhúzták.

A különlegesség kizárólag a British Airways járatain és néhány termináljában lesz kapható május elsejétől. Egyébként nemcsak a britek kívánnak minőségi sörrel kedveskedni az utasaiknak,

a Brussels Airlines is hasonlóan gondolkodik:
Brüsszel légitársasága önkiszolgáló sörbárral dobná fel a hosszú repülőutakat

A Brussels Airlines bejelentette, hogy nemcsak felújítják és kényelmesebbé teszik az Airbus A330-as gépeiket, hanem egy önkiszolgáló sörbárt is kialakítanak az üzleti osztályon.

(Képek: British Airways)

speedbird 100 | magasság | repülőgép | repülés | ízlelés | ipa

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom