Close
A világ első fellegek felett erjesztett sörével készül a British Airways

A világ első fellegek felett erjesztett sörével készül a British Airways

Manapság már számtalan különböző sörkülönlegesség közül válogathat az ember, de azért egy sok ezer méteres magasságban készített IPA mégiscsak kuriózumnak számít.

A British Airways friss sajtóközleménye szerint a légitársaság összeállt a BrewDog nevű skót kézműves sörfőzdével annak érdekében, hogy valami igazán extrával kedveskedhessenek utasaiknak a fennállásuk századik évfordulójának alkalmából.

A British Airways egyik Boeing gépén menet közben megalkotott transzatlanti IPA a világ első söre, amelyet több mint tíz kilométeres magasságban készítettek.

A Speedbird 100 azonban nemcsak ettől különleges. Az ízvilágát kifejezetten úgy alakították, hogy a fellegek felett, egy repülőgép fedélzetén is élményt nyújtson.

Az egyedi receptre azért volt szükség, mert az ember ízlesése és szaglása a repülőgépen egy kissé megváltozik, bizonyos ízeket – például az édeset és sósat – kevésbé érzékelünk. Szóval mi lehet a megoldás, ha finom sört szeretnénk inni repülés közben? A válasz adja magát: készítsük el a sört odafent!

A BrewDog alapítói elárulták, mivel a kesernyés és gyümölcsös ízekre nincs jelentős hatással a magasság, ezért erre a kettőre alapoztak, miközben az édességét egy kicsit felhúzták.

A különlegesség kizárólag a British Airways járatain és néhány termináljában lesz kapható május elsejétől. Egyébként nemcsak a britek kívánnak minőségi sörrel kedveskedni az utasaiknak,

a Brussels Airlines is hasonlóan gondolkodik:

(Képek: British Airways)

ízlelés | magasság | sörfőzés | speedbird 100 | utas

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram