Close
A világ első fellegek felett erjesztett sörével készül a British Airways

A világ első fellegek felett erjesztett sörével készül a British Airways

Manapság már számtalan különböző sörkülönlegesség közül válogathat az ember, de azért egy sok ezer méteres magasságban készített IPA mégiscsak kuriózumnak számít.

A British Airways friss sajtóközleménye szerint a légitársaság összeállt a BrewDog nevű skót kézműves sörfőzdével annak érdekében, hogy valami igazán extrával kedveskedhessenek utasaiknak a fennállásuk századik évfordulójának alkalmából.

A British Airways egyik Boeing gépén menet közben megalkotott transzatlanti IPA a világ első söre, amelyet több mint tíz kilométeres magasságban készítettek.

A Speedbird 100 azonban nemcsak ettől különleges. Az ízvilágát kifejezetten úgy alakították, hogy a fellegek felett, egy repülőgép fedélzetén is élményt nyújtson.

Az egyedi receptre azért volt szükség, mert az ember ízlesése és szaglása a repülőgépen egy kissé megváltozik, bizonyos ízeket – például az édeset és sósat – kevésbé érzékelünk. Szóval mi lehet a megoldás, ha finom sört szeretnénk inni repülés közben? A válasz adja magát: készítsük el a sört odafent!

A BrewDog alapítói elárulták, mivel a kesernyés és gyümölcsös ízekre nincs jelentős hatással a magasság, ezért erre a kettőre alapoztak, miközben az édességét egy kicsit felhúzták.

A különlegesség kizárólag a British Airways járatain és néhány termináljában lesz kapható május elsejétől. Egyébként nemcsak a britek kívánnak minőségi sörrel kedveskedni az utasaiknak,

a Brussels Airlines is hasonlóan gondolkodik:

(Képek: British Airways)

FOLYTASD EZZEL
Ennek a strandételnek minden falatja maga a tökéletesség
Egészen különleges champagne-okkal indíthatod a napot az egyik kedvelt budapesti étteremben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom