Close
Napi limitet vezetnek be, ennél több utas nem léphet be Európa egyik legforgalmasabb repterére

Napi limitet vezetnek be, ennél több utas nem léphet be Európa egyik legforgalmasabb repterére

Az amszterdami Schiphol repülőtér úgy döntött, hogy a nyári szezonban maximálja a repülőtérről induló utasok számát, hogy megbirkózzon a hosszú sorokkal és azzal a problémával, hogy emiatt az emberek az utóbbi időben tömegesen késték le a járataikat.

Ez az előírás a jelen állás szerint július 7-től július 31-ig marad érvényben, de június végén döntenek az esetleges meghosszabbításáról. A reptér közleménye szerint júliusban naponta átlagosan mintegy 13 500 utazóval több lépne be annál, mint amennyit a meglévő biztonsági személyzet hatékonyanan tudna kezelni, ezért ennyivel, vagyis mintegy tizenhat százalékkal csökkentenék az induló utasok számát, napi körülbelül hetvenezerre.

Az adott napon induló járatok elosztásáról a holland résidő-koordinátor szervezet (ACNL) dönt, amely egy napra a lehető legtöbb utast ütemezi be, ha kell, a járatokat más repülőterekre irányítja, és szükség esetén leállítja az ülőhelyek értékesítését.

Néhány járatot azonban így is törölni kell majd, viszont azt egyelőre nem tudni, hogy melyeket.

Európa több repterén is kezelhetetlenné vált a helyzet, és ilyenkor az embert még a legjobb lounge-ok sem biztos, hogy vigasztalják, ezért a legjobb, ha minden lehetséges óvintézkedést megteszünk, hogy elkerüljük a káoszt.

(Forrás: Schengen Visa Info, Reuters, képek: Unsplash)

utaslimit | hollandia | Schiphol repülőtér | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom