Close
Nyolc tipp, hogy elkerüld az utazási káoszt idén nyáron

Nyolc tipp, hogy elkerüld az utazási káoszt idén nyáron

Az utazás ugyan feltámadt tetszhalott állapotából, de korántsem dicsőségesen.

Nap mint nap érkeznek a hírek a járattörlésekről, a lassú reptéri sorokról és az információáramlás akadozásáról. Mit tehetsz, ha mindebből ki akarsz maradni? Ehhez adunk néhány ötletet.

Ellenőrizd a légitársaságot

Bizonyos légitársaságoknál sokkal jellemzőbben a járattörlések, mint másoknál, szóval érdemes utánajárni, hogy is áll a helyzet az adott céggel. Nagy-Britanniában például az EasyJet, a British Airways és a Tui törölte a legtöbb gépet.

Monitorozd a reptereket

Ahogy a légitársaságok, úgy a repterek között is égbe kiáltó különbségek lehetnek a várakozási időket tekintve. Ebből a szempontból a manchesteri, a dublini és az amszterdami repülőtér nem a legjobb választás. Mielőtt jegyet foglalsz, érdemes rákeresned az adott helyszínről található információkra.

Repülj nagyobb városokba

Bár a fentiek fényében logikus választásnak tűnhet, ha a kisebb méretű, így várhatóan alacsonyabb forgalmú reptereket részesítjük előnyben, itt azonban felvetődik az a probléma, hogy sok légitársaság még mindig csökkentett járatszámmal közlekedik a kiesőbb helyszínekre, és ha a társaság törli az adott járatot, akkor nehezebb és drágább lehet alternatívát találni.

Ne adj fel poggyászt

Mindig érvényes tanács, hogy időben induljunk el a reptérre, most azonban talán minden eddiginél fontosabb, hogy korán, akár még a megszokottnál is korábban érkezzünk, és akkor biztos nem maradunk le a gépről.

Ha teheted, kerüld a feladott poggyászt is, ezzel is rengeteg időt meg lehet spórolni.

Köss biztosítást

A balesetbiztosítás régóta alaptartozéka az utazásoknak, de újabban érdemes olyan elemeket is felvenni a listára, amelyek a járattörlések, késések után is adnak kártérítést, az elveszett vagy sérült poggyászokról nem is beszélve.

Töltsd le a légitársaság alkalmazását

Általában az alkalmazásból értesülhetünk a leggyorsabban az aktuális tudnivalókról, változásokról, például arról, ha a menetrend az utolsó pillanatban módosul. Gyakran a reptéri táblák, sőt, a légitársaság e-mailjei is fáziskésésben vannak ehhez képest.

Ne szállj repülőre

Az a legbiztosabb módja annak, hogy elkerüld a reptéri káoszt, hogy nem mész a közelébe. Ezt megoldhatod úgy is, hogy belföldön, vagy valamelyik szomszédos országba mész nyaralni, ahová vonattal vagy autóval is el lehet jutni. A vonatozás egyébként önmagában is kellemes élmény lehet, és aki így érzi, az akár hosszabb utakra is vállalkozhat a kötött pályán.

Menj nyaralni szeptemberben

Rengeteg úti célon van még szeptemberben is nyári hangulat, Görögország, Málta, Marokkó, a Kanári-szigetek, Dél-Spanyolország, Algarve vagy az Amalfi-part remek célpont lehet ilyenkor, és az UV-sugárzás sem olyan erős.

Ezt az öt helyet is nagyon érdemes megnézni szeptemberben a legszebb őszi európai tájak mellett.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash, Getty Images)

 

repülőtér | utazás | légitársaság | tippek | járattörlés

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram