Close
Erdély is felkerült a legszebb őszi európai tájak hetes listájára

Erdély is felkerült a legszebb őszi európai tájak hetes listájára

Az éjszakák egyre hosszabbak, a hőmérséklet csökken, és a sütőtökös latte illata a levegőben száll, így hát érdemes egy romantikus kirándulást tenni Európa legszebb vidékein. Az Euronews által összeállított top hét úti célnak valóban remekül áll az őszi színkavalkád.

Bledi-tó, Szlovénia

Szlovénia leglátványosabb vidéke a Bledi-tó, melyet egy másfél órás sétával kényelmesen be lehet barangolni.

Bár a tó vize túlságosan hideg ahhoz, hogy úszni tudjunk benne az őszi hónapokban, így is bérelhetünk egy csónakot, hogy átevezhessünk a parányi szigetre felfedezni annak titkait.

Lake District (Tóvidék), Anglia

A környék több romantikus költőt is inspirált a brit irodalomtörténetben.

Egy könnyed délelőtti séta Buttermere-ben az őszi lombozatot tükröző tó körül, majd jöhet délután egy csodálatos kirándulás Coniston Waterben az örökzöld és a lombhullató fák ölelésében.

Perthshire, Skócia

Sehol sem olyan ősz, mint Skóciában, ahol a világ legmagasabb bükkerdeje az eget súrolja!

A vidék ősszel aranyba és vörösbe borul, az elhagyatott romok és a látványos vízesések pedig egészen különleges arcukat mutatják ilyenkor.

Neuschwanstein kastély, Németország

A Disney-t is inspirált Neuschwanstein kastély a Bajor-Alpokban található, és II. Ludwig király számára épült a 19. század végén.

A népszerű turisztikai látványosság csak vezetett túra keretében látogatható.

A kastély ötórás autóútra található a Fekete-erdőtől, de a Bajor-Alpok is tele van felfedezésre váró ösvénnyel.

Erdély, Románia

Erdélyt az Euronews a vámpírokhoz és a gótikus építészethez kapcsolja, kiemelik ugyanakkor azt is, hogy az erdős területek tele vannak lenyűgöző őszi színekkel.

Felhívják a figyelmet a Transzfogarasi útra, mely a Fogarasi-havasok legszebb tájain halad keresztül, és eléri a 2042 méteres magasságot is.

Loire-völgy, Franciaország

A világhírű boráról ismert Loire-völgy ősszel a legszebb arcát mutatja, a szőlő mélyvörös és lila színű ruhát ölt.

A Château de Chaumont-sur-Loire különösen kedvelt ebben az időszakban.

Lappföld, Finnország

Bár Lappföld elsősorban téli úti cél, ősszel különleges életre kel. Rovaniemi és környéke tele van gyönyörű túraútvonalakkal.

A hőmérséklet ekkor már 0 Celsius-fok körüli, így érdemes meleg ruhákkal készülni.

A világ egyik legvágyottabb úti célja viszont Toszkána. Mert ott valami olyan eszményien költői a táj, hogy biztos mindig verseket faragnánk, és szerelmesek lennénk, és nem jutnának negatív gondolatok az eszünkbe, szeretnénk a szomszédunkat, meg mindenkit úgy általában, és sajtot ennénk vörösborral, meg temérdek pasztát. Nem gondolnánk a holnapra, mert Toszkána csak az aznapról szól, és ebben a videóban ez a bizonyos aznap egyszerűen tökéletes.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images, Unsplash)

kirándulás | ősz | túrázás | utazás | Európa

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram