Close
Egy légiutas-kísérő elárul négy titkot a repülésről, amit nem biztos, hogy mindenki tudott

Egy légiutas-kísérő elárul négy titkot a repülésről, amit nem biztos, hogy mindenki tudott

Elszáll a szélben néhány repüléssel kapcsolatos tévhit, például az is, mi történik, ha lehúzzuk a vécét odafönt.

Brodie Capron, a Virgin Flights légiutas-kísérője rengeteg téves információt hallott már a szakmában eltöltött évei alatt. A stewardess ezért egy TikTok-videóban foglalta össze, miket érdemes figyelmen kívül hagyni.

Miért kell a redőnyöket felhúzni fel- és leszálláskor?

Mindig megkérik az utasokat, hogy a repülés bizonyos szakaszaiban tartsák felhúzva az ablakredőnyöket. Ennek biztonsági okai vannak; az ausztrál stewardess el is magyarázta,

hogyan segíthet a fény irányítani az utasokat vészhelyzet esetén.

Ugyanilyen fontos, hogy a fedélzeten tartózkodók a repülés ideje alatt szemmel tartsák a gép hajtóművét, arra az esetre, ha valami probléma adódna és figyelmeztetni tudják a személyzetet.

Mi történik a wc-be kerülő dolgokkal?

Az utasok körében az a tévhit terjed, hogy a testnedvek a repülés során elszállnak az égben, ami nem igaz, mert valójában egy szennyvíztartályba kerülnek, amit leszálláskor kiürítenek.

Gyorsabban be lehet rúgni a repülőgépen?

Sokan úgy vélik, csökken az alkoholtűrő képességük, ha a levegőben kezdenek el inni, ami főként a fedélzeten kialakuló , a normálisnál alacsonyabb légköri nyomásnak köszönhető. Alacsony nyomás esetén a szervezet nehezebben veszi fel az oxigént, ez pedig szédüléssel vagy hipoxiával járhat.

– Igen, a repülőn (mármint a levegőben – a szerk.) gyorsabban berúg az ember – magyarázta Brodie. – Ez azért van így, mert a levegőben lévő alacsonyabb oxigéntartalom miatt erősebb az alkohol hatása.

Ki lehet nyitni az ajtót repülés közben?

Úgy érti, fizikailag. Amint a repülőgép felemelkedik, az ajtaja már nem nyitható ki, mert az utastérben kialakult nyomás következtében az ajtó „beragad.”

– Az ajtókat nem lehet kinyitni a repülés közben, hacsak nem rendelkezünk emberfeletti erővel – magyarázta Brodie.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

titok | légiutas-kísérő | repülés | utazás | trükk

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram