Repülj vissza velünk a hatvanas évek Rómájába!

A Roadster és a Tipton közös napszemüveg-kollekciója egy halloweenpartín debütál. Ünnepelj velünk te is!

„Nincs kezdet és nincs vég. Csak az élet szenvedélye létezik” – mondta Federico Fellini. Miért pont tőle idézünk? Azért, mert ez a történet Fellinivel kezdődik, egészen pontosan Az édes élet című kultikus filmjével. 2020 kettős évforduló Fellinivel kapcsolatban: a maestro éppen száz esztendeje született, másrészt az Édes élet éppen hatvanadik születésnapját ünnepli majd. A Roadster magazin és a Tipton Eyeworks limitált szériás napszemüveg-kollekcióval tiszteleg a film és alkotója előtt.

„Tavaly kezdtünk el beszélgetni a lehetőségről – mondja Izing Róbert, a magazin főszerkesztője. – Nagy rajongója vagyok a filmnek, és amikor tavaly újranéztem, megdöbbentett a frissessége és az aktualitása. Megkerestem az ötlettel Zack Milanskey-t, a Tipton Eyeworks alapítóját, aki legnagyobb örömömre gyorsan rá is bólintott, így nagyon hamar már a szemüvegek stílusáról, a kollekció hangulatáról kezdtünk beszélgetni.”

A terv az volt, hogy 2020 tavaszán a milánói dizájnvásáron debütál a kollekció, ami az alapötlethez nagyszerűen illett volna – hol is lehetett volna stílusosabban bemutatni a La Dolce Vita-kollekciót, mint Olaszországban? Csakhogy közbeszólt a járvány, amely az európai színtéren éppen Milánót és környékét választotta debütálása helyszínéül. Napokon belül minden komoly európai dizájnvásárt lemondtak, a világ leállt, és úgy festett, a kollaboráció nem jöhet létre. Nyár végére az ötletgazdák azonban úgy döntöttek, kedvező a környezet ahhoz, hogy mégis megszülessen a Roadster és a Tipton közös kapszulakollekciója.

„Tavasszal minden bezárt – mondja Zack –, és noha készen álltunk volna a bemutatásra, csak most tudtunk előrukkolni vele. Nagyszerű lett volna Milánóban bemutatni, de annak is örülünk, hogy most ősszel Budapesten sikerül megmutatnunk ezt a szerintem remek kapszulakollekciót. Azt gondoltuk, mivel a film hatvanéves, mi stílszerűen hatvan pár szemüveget fogunk legyártani.”

A Dolce Vita szemüvegek lelke a film zenéjét tartalmazó bakelit hanglemez. Ezt ragasztották össze az alpakka fémszárral és a cellulóz-acetát részekkel. Utóbbi egy olyan prémium műanyag, amely vattából és kukoricából áll, és nincs benne semmiféle kőolajszármazék. „A kereteket CNC gépekkel vágták ki Pécsett, az Olaszországból származó alkatrészeket – szár, lencse, keret – pedig a Tipton budapesti műhelyében szereljük össze kézzel – folytatja Zack Tipton. – A szemüveg csomagolása, díszdoboza és a törlőkendő is az 1960-ban készült, Arany pálmával jutalmazott film világát idézi.”

„A hatvanas évek egy zseniális korszak Olaszország történetében, hihetetlen dolgokat tettek le az asztalra, és ebben az időszakban váltak igazi soft power világhatalommá – mondja Izing Róbert. – A filmművészettől kezdve a formatervezésén át a gasztronómiáig ikonikus alkotásokkal és teljesítményekkel árasztották el a világot, szóval valahol ezzel a kollekcióval nemcsak egy film és a rendezője, hanem egy emblematikus éra, és egy fantasztikus ország kultúrája előtt is tisztelgünk.”

Október 31-én debütál a kapszulakollekció a nagyközönség előtt, méghozzá egy halloweenparti keretén belül, ahol mindenkit szívesen látunk. Szóval ünnepeld te is velünk Federico Fellini egyik legikonikusabb filméjének, a La Dolce Vita első vetítésének hatvanadik évfordulóját!


Programok:

  • 19:30-tól filmvetítés a privát mozitermünkben
  • 21:00 jelmezverseny, a nyertesek Vinylize keretet vihetnek haza
  • Dj Bodoo

Dresscode:

1960-as évek, Olaszország, OKOSTELEFON TILOS

Welcome prosecco vagy bor, bruschetta, fingerfood, popcorn a mozizáshoz.

A legjobb női és férfijelmez a közösen tervezett új Sylvia, illetve Marcello keretet viheti haza.

Belépés: 2000 Ft, Tipton szemüveg-tulajdonosoknak ingyenes.

Maszk kötelező!

Regisztráció: [email protected] További részletek itt.

federico fellini | tipton eyewear | la dolce vita | szemüveg | izing róbert

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom