Close
Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő

Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő

Ablakok helyett impozáns képernyőkben gondolkozik az amerikai Rosen Aviation. Tény, hogy vagányul néz ki, de neked nem hiányozna az ablak?

Sokan direkt úgy foglalunk jegyet a repülőre, hogy a helyünk az ablak mellé szóljon (igen, mi is). Ez persze teljesen érthető, mert csodás dolog tud lenni az ember alatt elterülő városokat meg tájakat nézni. A Rosen Aviation ezt az élményt fokozná, okosítaná és változtatná meg.

A Rosen Aviation szakemberei szerint hamarosan unalmas, elavult dolog lesz a repülőgépekre ablakokat szerelni, helyettük a méretes kijelzőké lesz a főszerep. Hogy ezt miként kell elképzelni, azt a vállalat Maverick Project nevű utastér tervein mutatta meg – írja a CNN.

Lee Clark, a cég egyik alelnöke szerint miközben az okosotthonok ma már teljesen természetesnek tűnnek,

a repülés mintha megrekedt volna egy szinten, és nem követné a trendeket.

A cég ezért csupa olyan dolgot tervezett az utastérbe, amivel különböző helyeken már találkozhattunk: érintésmentes vezérléssel irányítható kijelzőt és holografikus megjelenítést, miközben az ülések és az egész beltér modern eleganciát sugároz.

A cég OLED kijelzőt szerelne a repülőgépekbe, amelyek azt mutatnák meg, mi látható a repülőgépen kívül. Emellett tájékoztatná is az utasokat: ha például egy hegység felett repülnek el, akkor a képernyőn az arra vonatkozó információkat olvashatnák el. És mivel nem egy szerkezeti elemként, hanem egy vizuális egységként lennének jelen a fedélzeten, jóval nagyobbak is lehetnének a mostaniaknál.

Clark emlékeztetett: a fejlesztés elsősorban az utasokról szól, nem pedig a technológiáról. Hangsúlyozta, a vállalat elsősorban a magánrepülőkben gondolkodik, de a jövőben a kereskedelmi járatokat is megreformálná.

(Forrás: HVG)

repülés | cnn | repülő | holografikus | utazás

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram