Close
Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő

Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő

Ablakok helyett impozáns képernyőkben gondolkozik az amerikai Rosen Aviation. Tény, hogy vagányul néz ki, de neked nem hiányozna az ablak?

Sokan direkt úgy foglalunk jegyet a repülőre, hogy a helyünk az ablak mellé szóljon (igen, mi is). Ez persze teljesen érthető, mert csodás dolog tud lenni az ember alatt elterülő városokat meg tájakat nézni. A Rosen Aviation ezt az élményt fokozná, okosítaná és változtatná meg.

A Rosen Aviation szakemberei szerint hamarosan unalmas, elavult dolog lesz a repülőgépekre ablakokat szerelni, helyettük a méretes kijelzőké lesz a főszerep. Hogy ezt miként kell elképzelni, azt a vállalat Maverick Project nevű utastér tervein mutatta meg – írja a CNN.

Lee Clark, a cég egyik alelnöke szerint miközben az okosotthonok ma már teljesen természetesnek tűnnek,

a repülés mintha megrekedt volna egy szinten, és nem követné a trendeket.

A cég ezért csupa olyan dolgot tervezett az utastérbe, amivel különböző helyeken már találkozhattunk: érintésmentes vezérléssel irányítható kijelzőt és holografikus megjelenítést, miközben az ülések és az egész beltér modern eleganciát sugároz.

A cég OLED kijelzőt szerelne a repülőgépekbe, amelyek azt mutatnák meg, mi látható a repülőgépen kívül. Emellett tájékoztatná is az utasokat: ha például egy hegység felett repülnek el, akkor a képernyőn az arra vonatkozó információkat olvashatnák el. És mivel nem egy szerkezeti elemként, hanem egy vizuális egységként lennének jelen a fedélzeten, jóval nagyobbak is lehetnének a mostaniaknál.

Clark emlékeztetett: a fejlesztés elsősorban az utasokról szól, nem pedig a technológiáról. Hangsúlyozta, a vállalat elsősorban a magánrepülőkben gondolkodik, de a jövőben a kereskedelmi járatokat is megreformálná.

(Forrás: HVG)

cnn | repülés | repülőgép | led | kijelző

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom