Close
Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő

Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő

Ablakok helyett impozáns képernyőkben gondolkozik az amerikai Rosen Aviation. Tény, hogy vagányul néz ki, de neked nem hiányozna az ablak?

Sokan direkt úgy foglalunk jegyet a repülőre, hogy a helyünk az ablak mellé szóljon (igen, mi is). Ez persze teljesen érthető, mert csodás dolog tud lenni az ember alatt elterülő városokat meg tájakat nézni. A Rosen Aviation ezt az élményt fokozná, okosítaná és változtatná meg.

A Rosen Aviation szakemberei szerint hamarosan unalmas, elavult dolog lesz a repülőgépekre ablakokat szerelni, helyettük a méretes kijelzőké lesz a főszerep. Hogy ezt miként kell elképzelni, azt a vállalat Maverick Project nevű utastér tervein mutatta meg – írja a CNN.

Lee Clark, a cég egyik alelnöke szerint miközben az okosotthonok ma már teljesen természetesnek tűnnek,

a repülés mintha megrekedt volna egy szinten, és nem követné a trendeket.

A cég ezért csupa olyan dolgot tervezett az utastérbe, amivel különböző helyeken már találkozhattunk: érintésmentes vezérléssel irányítható kijelzőt és holografikus megjelenítést, miközben az ülések és az egész beltér modern eleganciát sugároz.

A cég OLED kijelzőt szerelne a repülőgépekbe, amelyek azt mutatnák meg, mi látható a repülőgépen kívül. Emellett tájékoztatná is az utasokat: ha például egy hegység felett repülnek el, akkor a képernyőn az arra vonatkozó információkat olvashatnák el. És mivel nem egy szerkezeti elemként, hanem egy vizuális egységként lennének jelen a fedélzeten, jóval nagyobbak is lehetnének a mostaniaknál.

Clark emlékeztetett: a fejlesztés elsősorban az utasokról szól, nem pedig a technológiáról. Hangsúlyozta, a vállalat elsősorban a magánrepülőkben gondolkodik, de a jövőben a kereskedelmi járatokat is megreformálná.

(Forrás: HVG)

FOLYTASD EZZEL
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
A jövő városát tervezik felépíteni a semmi közepén ötmillió ember számára
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom