Close
Egy-két feles biztos becsúszott az építésznek, mikor ezt a faházat tervezte

Egy-két feles biztos becsúszott az építésznek, mikor ezt a faházat tervezte

A „menj haza ház, részeg vagy” mémmondás nem is lehetne aktuálisabb.

Az amerikai Hannah építészstúdió tervezte – nem tudjuk, milyen befolyásoltság alatt – ezt az apró fakabint New York állam északi részén. A házikóhoz rovarok miatt fertőzött kőrisfát használtak, valamint 3D-nyomtatóval készült betoncölöpöket, melyeken áll az épület.

A hullámos fák összevisszasága és a köpcös kis betonlábak és betonkémény összhatása teljesen olyan, mintha egy gyerekrajz megvalósulása lenne egy kis dizájnerdroggal keverve.

A kabinban nincs áram vagy víz, egy apró tábori mosdótálban lehet a begyűjtött esővízben fürdeni, valamint fatüzeléses kályhával melegedhetnek fel az ott nyaralók. A 3D-nyomtatott, szintetikus betonból pedig padot és egy tárolót is beépítettek a házba.

Nem szokványos látvány, az biztos.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Andy Chen)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom