Egy-két feles biztos becsúszott az építésznek, mikor ezt a faházat tervezte

A „menj haza ház, részeg vagy” mémmondás nem is lehetne aktuálisabb.

Az amerikai Hannah építészstúdió tervezte – nem tudjuk, milyen befolyásoltság alatt – ezt az apró fakabint New York állam északi részén. A házikóhoz rovarok miatt fertőzött kőrisfát használtak, valamint 3D-nyomtatóval készült betoncölöpöket, melyeken áll az épület.

A hullámos fák összevisszasága és a köpcös kis betonlábak és betonkémény összhatása teljesen olyan, mintha egy gyerekrajz megvalósulása lenne egy kis dizájnerdroggal keverve.

A kabinban nincs áram vagy víz, egy apró tábori mosdótálban lehet a begyűjtött esővízben fürdeni, valamint fatüzeléses kályhával melegedhetnek fel az ott nyaralók. A 3D-nyomtatott, szintetikus betonból pedig padot és egy tárolót is beépítettek a házba.

Nem szokványos látvány, az biztos.

Ez is érdekelhet:

Megkövült lávafolyóra tekint ez az elegánsan szép faház

Emellett egy fa nő ki a terasza közepéből, és minden évszak gyönyörűen áll neki.

(Fotók: Andy Chen)

részeg | new york | dizájn | amerika | házikó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom