Close
Félelmetes látvány, hogyan omlik össze az autópályahíd egy robbanás után Németországban

Félelmetes látvány, hogyan omlik össze az autópályahíd egy robbanás után Németországban

Biztonsági okokból tizenhét hónappal ezelőtt zárták le Nyugat-Németország egyik autópálya-hídját, amit vasárnap fel is robbantottak.

Az Euronews tájékoztatása szerint a Rahmede-völgyi híd hetven méter magas és négyszázötvenhárom méter hosszú volt. A gondosan előkészített robbanásra tömegek gyűltek össze. Úgy tudni, százötven kilogramm robbanóanyagot használtak fel az 1965 és 1968 között épült híd elpusztításához.

A bontásból származó összes törmeléket június 10-ig kell eltávolítania az építtetőnek. Az új híd felépítése várhatóan öt évig tart majd.

(Forrás: Euronews)

robbanás | híd | Németország | autópálya | detonáció

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram