A rendezők mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék a kontaktusok számát a téli olimpia ideje alatt, ezért még az ételek és italok elkészítésének, valamint kiszállításának automatizálását is megoldották.
Rendkívül szigorú szabályok érvényesek a február 4-én, Pekingben kezdődő téli olimpia résztvevőire, kísérőire és önkénteseire, akiknek nemcsak, hogy oltottaknak kell lenniük, de minden egyes nap Covid-tesztet kell készíteniük és folyamatosan kell mérniük a testhőmérsékletüket. Emellett azonban korlátozniuk is szükséges a fizikai interakciókat,
így a kézfogásokat, a pacsikat, az öleléseket, a távolságtartásra pedig fokozottan oda kell figyelniük.
Az általános óvintézkedéseken túlmenően azonban a szervezők számos innovatív megoldást, automatizációt is bevezetnek annak érdekében, hogy a buborék valóban meg tudja védeni a sportolókat. Az olimpia fő médiaközpontjának mennyezetére például
egy hatalmas robotkart telepítettek, ami leengedi az ételeket a plexivel körülvett asztaloknál ülőknek.
Emellett van egy robotszakács is, aki például hamburgert készít, egy másik friss kávét darál, a harmadik pedig csaposként dolgozik.
Aki koktélra vágyna, villámgyorsan hozzá is juthat: csupán egy kódot kell beolvasnia a telefonján, hogy aztán
kilencven másodperc múlva a gondosan kitöltött italt szürcsölhesse.
A kínai hírügynökség tájékoztatása szerint ez az intelligens rendszer nemcsak az étkezés hatékonyságát javíthatja, hanem, mivel a lehető legnagyobb mértékben kiváltja az emberi munkaerőt, így jelentősen csökkenthetők általa az interakciók is, amelyek előnyösek a járványmegelőzés szempontjából.
A sajtó számára fenntartott kantin a nap huszonnégy órájában fog működni a verseny ideje alatt, különféle étkezési lehetőségeket, így kínai, nyugati és gyorséttermi fogásokat biztosítva.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
olimpia | peking | koronavírus | covid | téli olimpiaBajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok
Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!