Close
A karosszériaformája is különleges az egyik legérdekesebb modern Rolls-Royce-nak

A karosszériaformája is különleges az egyik legérdekesebb modern Rolls-Royce-nak

A története sem mindennapi.

Egy része nyitott az ún. landaulet karosszériás autóknak, amelyekből manapság csak nagyon ritkán készül valamilyen nagyon kisszériás luxuskocsi. Ez is ilyen: a nagynevű Hooper karosszériaépítő készítette egy ausztrál befektetők általa alapított jótékonysági szervezet számára.

Az alap felismerhetően egy Silver Spirit, ezt nyújtották meg majdnem egy méterrel, az utasteret négyszemélyesre alakították, velúrral vonták be, diófával borították, és beépítették a kor high-end kommunikációs eszközökkel: Philips LCD-tévével, rádióval és CD-lejátszóval, valamint Toshiba számítógéppel és nyomtatóval.

A jótékonysági projekt nem jött össze, az Emperor State Landaulet viszont igen, mivel a megrendelők nem fizették ki, a gyártó gyűjteményébe került, onnan pedig jelenlegi tulajdonosához. Ő 2019 januárjában, Arizonában árvereztette el.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: RM Sotheby’s)

rm sotheby's | Emperor State Landaulet | hooper | rolls-royce | landaulet

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram