Close
Gyönyörű a Rolls-Royce elektromos autója ezeken a képeken

Gyönyörű a Rolls-Royce elektromos autója ezeken a képeken

Mérföldkőnek számít a Rolls-Royce több mint egy évszázados történelmében a márka első tisztán elektromos hajtású autója, és mielőtt a Spectre megérkezik az utakra, csodás képeken mutatja meg magát.

Nagy lépésre szánta el magát a Rolls-Royce, amelynek autóit mindig is a selymesen járó tizenkét hengeres motorjairól ismertük, hiszen 2030-tól már csakis elektromos hajtású modelleket kínálnak majd. Az elsőt pedig 2022-ben le is leplezték, és miután stúdióképeken már megcsodálhattuk a Spectre vonalvezetését, a hangtalan túrakocsi most az utakon is megmutatta magát.

A prototípusok már 2021-től kezdve járják az utakat, és mivel a Spectre formája nem titok többé, ezért álcázásra sincs szükség.

Az elektromos hajtású Rolls-Royce karosszériája büszkén mutatja meg aranyszínű vonalait,

miközben a márka történetének legkíméletlenebb tesztprogramján vesz részt, mielőtt az első példányok a vásárlókhoz kerülnek.

A Rolls-Royce szándéka, hogy összesen 2,5 millió kilométert tegyenek meg a prototípusokkal,

ami a márka mércéjével mérve 400 évnyi használatnak felel meg. Kétmillió kilométeren már túl is vannak, jelenleg éppen a csodás Dél-Afrika kihívást jelentő útjain tesztelik az autókat, akár 50 Celsius-fokos hőmérsékletben is, hiszen ezt is bírnia kell a Spectre-nek.

A tesztprogram ezt követően a francia Riviéra felé veszi az irányt,

ami nemcsak jó reklám lesz a Rolls-Royce-nak, hanem azért is fontos, mert a legtöbb tulajdonos itt használja majd az autókat. Utoljára pedig visszatérnek az északi sarkkör közelébe, ahol mínusz 40 Celsius-fokban is kipróbálják, mire képes a Rolls-Royce korszakalkotó modellje.

A közel öt és fél méter hosszú, kétajtós luxusautó kerekeit 585 lóerős elektromotor hajtja majd, ezzel a csaknem háromtonnás luxusautó 4,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből száz km/órára, az akkumulátor egy feltöltésével pedig akár 520 kilométert is képes lesz megtenni a Rolls-Royce történetének legáramvonalasabb autója.

A Spectre további részleteiről ebben a cikkünkben írunk, ahol a belső terét is megmutatjuk.

elektromos autó | rolls-royce spectre | nagy sztori | rolls-royce

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Szörfdeszkával és széles mosollyal érkezik a BMW egyedi e-robogója

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram