Close
Erre senki sem számított: minden kategóriában tarolt és minden filmet maga mögé utasított idén ez az elképesztően meglepő alkotás

Erre senki sem számított: minden kategóriában tarolt és minden filmet maga mögé utasított idén ez az elképesztően meglepő alkotás

Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor a hollywoodi színészcéh díjátadóján.

Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor az amerikai televíziós és filmszínészek céhének (SAG-AFTRA) díjátadóján – írta a BBC hírportálja hétfőn.

A multiverzumban játszódó kalandfilm elnyerte a színészcéh fődíját, és több sztárja külön-külön is elismerésben részesült. Michelle Yeoh a legjobb színésznő lett, megelőzve a nagy esélyesnek tartott Cate Blanchettet.

“Ez nemcsak nekem szól, hanem minden hozzám hasonló kinézetű kislánynak” – mondta Yeoh érzelmes köszönőbeszédében. “Köszönöm, hogy helyet adtatok az asztalnál, mert sokunknak szükségünk van erre, hiszen azt akarjuk, hogy lássanak és halljanak minket. Ma este megmutattátok, hogy ez lehetséges.”

Színésztársa, Ke Huy Quan lett a legjobb férfi mellékszereplő kategória első ázsiai győztese, míg Jamie Lee Curtis meglepetésszerű győzelmet aratott a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

A Minden, mindenhol, mindenkor egy mosodatulajdonos (Michelle Yeoh) életét követi nyomon, akinek a multiverzum különböző részeiben élő énjeiből kell erőt merítenie ahhoz, hogy megmentse a világot.

Korábban egyetlen film sem nyert még négy díjat a SAG gáláján. A színészcéh filmszínészi kategóriáiban egyetlen díjazott volt, aki nem a Minden, mindenhol, mindenkorban szerepelt: a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Brendan Fraser vihette haza A bálna című filmben nyújtott alakításáért.

A televíziós mezőnyből Jessica Chastain (George & Tammy), Jason Bateman (Ozark), Sam Elliott (1883) és Jean Smart (Hacks – A pénz beszél) alakítása is díjat ért. A legjobb vígjáték-, illetve drámai sorozat díját az Abbott Általános Iskola és A fehér lótusz kapta.

A gálán Sally Field színésznő életműdíjat kapott a színészcéhtől:

“Ebben a közel hatvan évben egyetlen nap sem volt, hogy ne éreztem volna csendes izgatottságot amiatt, hogy színésznek nevezhetem magam”

– mondta a 76 éves, kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő. A színészcéh díjait a SAG-AFTRA színész érdekvédő szervezetbe tömörült tagság szavazza meg. A színészek alkotják az amerikai filmakadémia legnagyobb szavazóbázisát, ezért a SAG díjai jó előrejelzői az Oscar-díjaknak.

A SAG fődíjas filmje gyakran – bár nem minden esetben – a legjobb film díját is elnyeri az Oscar-díjátadón. A Minden, mindenhol, mindenkor egy másik gálán is jól szerepelt a hétvégén: szombaton az amerikai Producerek Céhének (PGA) díjátadóján nyerte el a fődíjat, ami szintén jó előrejelzője az Oscar-díjnak. Az idei Oscar-gálát március 12-én rendezik meg, akkor kiderül, ott hogy teljesít az alkotás!

 

minden mindenhol mindenkor | mozi | díjátadó | film

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram