Close
Egészen csodás tanösvényt és bivalyistállót lehet megnézni Sándorfalván

Egészen csodás tanösvényt és bivalyistállót lehet megnézni Sándorfalván

A sándorfalvi bivalyos tanösvény a sándorfalvi nádastó mellett, egy Natura 2000 védettségű területen kapott helyet.

Az ötszáz méter hosszú ívelt tanösvény egy kétszáz négyzetméteres bivalyistállót, három merengőt, valamint egy kilátót kapcsol össze. Az odalátogatók így betekintést nyerhetnek a nádi élővilágba, a bivalytartás mindennapjaiba, vagy csak élvezhetik a táj átalakulását, amely során a bivalyok segítségével az elnádasodott terület több ütemben újra gazdag madárvilággal rendelkező rekultivált mocsaras területté válik.

A beruházás célja volt emellett, hogy ne csak egy turisták számára kialakított látványosság jöjjön létre, hanem egy olyan terület, amely minden sándorfalvi számára meglátogatni érdemes közterület is.

A projekt tervezésénél az inspirációt a vidéki táj építészetének meghatározó képe adta.

Az, a talán mindenki számára ismerős élmény, amit vonaton ülve, vagy a sztrádán vezetve tapasztalhatunk meg, ha körbe tekintünk. A távolban feltűnő regionális, akár százéves mezőgazdasági épületek markáns karaktere, valamint az azokkal már-már egybeforrt indusztriális hangulat, a silók és vagonrakodók szikár, geometrikus világa, amelynek találkozását szerették volna megidézni ezekkel az épületekkel.

Az így létrejött épületegyüttes egyszerre teremt rendezett hangulatot, és kapcsolódik a hazai, de különösen az alföldi táj időnként kaotikus, de mindenképpen inspiráló karakteréhez.

A projekt egyben tanúbizonysága annak is, hogy racionális tervezés és tisztázott önkormányzati szándék, valamint menedzsment mellett belátható költségből is létrehozható kimagasló építészeti minőség a hazai építőipari viszonyok között is.

tanösvény | bivaly | bivalyistálló | natura 200 | természetvédelmi terület

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom