Close
Leállt a légi- és a vonatközlekedés, bezártak az iskolák és a munkahelyek Hongkongban és Kínában

Leállt a légi- és a vonatközlekedés, bezártak az iskolák és a munkahelyek Hongkongban és Kínában

Több mint kétszáz kilométer/órás széllökésekkel közelít a Saola tájfun Hongkong és a kínai Kuangtung tartomány partjaihoz, ahová pénteken éjjel vagy szombaton hajnalban érkezhet meg.

Péntek délután kettő és szombat délelőtt tíz óra között minden hongkongi repülőjáratát törölte a Cathay Pacific légitársaság, és pénteken délelőtt 11 órára Sencsen és a közeli Zsuhaj repülőterén is több száz járatot függesztettek fel.

A hongkongi nemzetközi repülőtér

Hongkong keleti részén, Sencsenben és Kantonban is bezártak az iskolák, a több mint 17 milliós Sencsenben péntek délutántól bezártak a munkahelyek is.

Kuangtungban emellett felfüggesztették a vonatközlekedést péntek este nyolc és szombat este hat óra között, és lezárják a három várost összekötő Hongkong-Zsuhaj-Makaó hidat is.

A tájfun 1949 óta a régiót sújtó öt legerősebb közé tartozik, de nem az egyetlen trópusi cikon, amely most a Csendes-óceán északnyugati részén és a Dél-kínai-tenger térségében kavarog.

A Haikui valószínűleg vasárnap éri el Tajvan keleti partját, mielőtt a kínai Fucsien tartomány felé indulna, a trópusi viharként meghatározott Kirogi pedig a szárazföldtől távolabb található.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

légiközlekedés | hongkong | repülő | Saola | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram