Close
Ide utazz, hogy a legnagyobb eséllyel lásd a sarki fényt!

Ide utazz, hogy a legnagyobb eséllyel lásd a sarki fényt!

Összegyűjtöttük a legjobb úti célokat a sarki fény megtekintésére Izlandtól Svédországig, valamint néhány olyan várost is, ahol télen az éjszakák nem érnek véget.

 Svalbard, Norvégia

A Svalbard-szigetcsoport ritkán lakott vidékén 2600 ember mellett jegesmedvék, rénszarvasok, rozmárok és fókák élnek.

Az északi fényt elcsípni november és március körül lehet, azonban a telihold körüli időszakot érdemes elkerülni.

A környéken számos kényelmes szálloda és izgalmas program vár, köztük kutyaszánozás, nevezetesen egy hetven kilométeres husky-túra, mely a Spitzbergákon halad át.

Tromso, Norvégia

Tromsø-ben a sarki fény mellett látványos fjordokat és akár a Lofoten-szigeteket is felfedezhetjük. Egy páratlan hajókirándulással pedig testközelből csodálhatjuk meg a csodálatos természeti tájat és a páratlan fényjátékot. A tizennégy napos körút Koppenhágából indul, hogy aztán felhajózhassunk a norvég partok mellett egészen Honningsvagig.

Snæfellsnes-félsziget, Izland

Az Izland nyugati partjánál található félszigeten egy 1446 méter magas vulkán, hihetetlen lávamezők, felfedezésre váró barlangok, gleccserek és vízesések találhatók. A part menti halászfalvak közül Budiron vár egy kifejezetten otthonos szálloda, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a sarki fényre. Az aurora borealist november és március között tudjuk elcsípni.

Abisco Nemzeti Park, Svédország

A nemzeti park területén kialakított Aurora Sky Station az Északi-sarkkörtől 250 kilométerre fekszik és december elejétől március végéig várja a látogatókat.

Finnmarku, Norvégia

A világ legészakibb városa Finnországgal és Oroszországgal határos. 1899-ben nyitották meg az obszervatóriumot, amely az aurora borealis rajongóinak páratlan lehetőséget kínál a fényjáték megcsodálására. A város azonban számos más élményt is tartogat: motoros és kutyás szánozáson kívül még királyrákokat is lehet halászni. Az ajánlás szerint februárban és márciusban érdemes oda ellátogatni.

Visby, Svédország

Visby egykor jelentős kikötő volt, ahol a sarki fény mellett a fallal körülvett középkori város is rendkívül vonzó. A kirándulók számára a természeti környezet mindennap tartogat valami újdonságot, a táj melankolikus, de gyönyörű, a madárvilág gazdag, a mikroklíma pedig meglepő módon még a szőlőtermesztésre is lehetőséget biztosít.

Muhu, Észtország

Virtsutól félórányi hajóútra fekvő Muhu szigetén vaddisznókkal, jávorszarvasokkal, fókákkal találkozhatunk és akár két tucatnyi ritka orchideafajt is megcsodálhatunk.

Tökéletes úti cél az aktív kikapcsolódásra vágyóknak, akik bejárhatják a tengerpartokat, bicikli- vagy lovastúrákon felfedezhetik a környék parányi falvait, kenuval pedig az elhagyatott szigeteket is meghódíthatják.

(Forrás: CNTraveller, fotók: Getty Images)

nagy sztori | sakri fény | norvégia | utazás | aurora borealis

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram