Close
Itt feliratkozhatsz a sarkvidéki expedícióra, és lehet, hogy az Airbnb téged sorsol ki

Itt feliratkozhatsz a sarkvidéki expedícióra, és lehet, hogy az Airbnb téged sorsol ki

The Antarctic Sabbatical – ez a neve a különleges expedíciónak, mely még idén decemberben elstartol, hogy a világ egyik legkevésbé felfedezett helyét, a Déli-sarkot klímaváltozási szempontból vizsgálja. Az Airbnb a kutatás mellé állt, és sorsolás után öt szerencsés jelentkezőt küld a kutatókkal a sarkkörre. Az ő dolguk a tudósok segítése lesz, például hóminták gyűjtésével. Egészen október 8-ig feliratkozhatunk a jelentkezők közé, hátha mi leszünk a kiválasztottak, akik nemcsak egy varázslatos és igencsak szélsőséges időjárási körülmények közti útra csomagolnak majd, de ezzel aktívan tehetnek a környezetükért is. Meglehetősen extrém módon. 

Elképesztő kalandra hív az Airbnb, és nagyon örülünk, hogy vannak ilyen jellegű kezdeményezések, és annak is, hogy valóban bárki jelentkezhet erre a tudományos utazásra. Összesen négy hétig tartó túráról van szó, decemberben indul el a tudósokból álló csoport, mely gyakorlatilag önkénteseket kap az Airbnb segítségével. Ők segítik majd a mindennapos munkájukat a föld leghidegebb, legritkábban lakott pontján.

Az expedíciót Kirstie Jones-Williams vezeti majd, és egy kéthetes felkészülési időszakkal indul: ezt Chilében tartják és fizikai, illetve mentális tréninget jelent. Az önkéntesek rákészülnek a több mint rideg körülményekre, amiket majd az Antarktiszon tapasztalnak. Szaknyelvi útmutatót is kapnak, és bőven túráznak majd Chilében, a gleccsereket is felkeresve.

A Déli-sarkkörön összesen tíz napot töltenek majd. Kemény kötést igényel a tábori lét, hiszen tényleg a kutatók keze alá kell dolgozniuk a kiválasztottaknak.

Meglátogatják majd a Déli-sarkot, a Charles Peak Windscoopot és az Elefánt-szigetet is, közben pedig begyűjtik a szükséges hómintákat, melyek a klímaváltozás és a mikroműanyagok kapcsolatának kutatását segítik majd.

Szeretnék kideríteni, hogy a szörnyű, egyszer használatos műanyagok tömege vajon a Sarkkör belsejében is jelen van-e.

Az utolsó héten Chilébe térnek majd vissza, hogy a terepmukát és a vizsgálatokat összegezzék. Az Ocean Conservancyvel együttműködve zajlanak majd az értékelések, és oktatást is kapnak majd a legszakavatottabb óceánvédő szervezettől, hogy hatékony és fontos nagyköveteivé váljanak az óceánok megsegítésének, és a műanyaghasználat-csökkentésnek.

A The Sabbatical Programot egyébként érdemes figyelni, hiszen hasonló jószolgálati utazásokhoz csatlakozhatunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay, Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom