Close
Itt feliratkozhatsz a sarkvidéki expedícióra, és lehet, hogy az Airbnb téged sorsol ki

Itt feliratkozhatsz a sarkvidéki expedícióra, és lehet, hogy az Airbnb téged sorsol ki

The Antarctic Sabbatical – ez a neve a különleges expedíciónak, mely még idén decemberben elstartol, hogy a világ egyik legkevésbé felfedezett helyét, a Déli-sarkot klímaváltozási szempontból vizsgálja. Az Airbnb a kutatás mellé állt, és sorsolás után öt szerencsés jelentkezőt küld a kutatókkal a sarkkörre. Az ő dolguk a tudósok segítése lesz, például hóminták gyűjtésével. Egészen október 8-ig feliratkozhatunk a jelentkezők közé, hátha mi leszünk a kiválasztottak, akik nemcsak egy varázslatos és igencsak szélsőséges időjárási körülmények közti útra csomagolnak majd, de ezzel aktívan tehetnek a környezetükért is. Meglehetősen extrém módon. 

Elképesztő kalandra hív az Airbnb, és nagyon örülünk, hogy vannak ilyen jellegű kezdeményezések, és annak is, hogy valóban bárki jelentkezhet erre a tudományos utazásra. Összesen négy hétig tartó túráról van szó, decemberben indul el a tudósokból álló csoport, mely gyakorlatilag önkénteseket kap az Airbnb segítségével. Ők segítik majd a mindennapos munkájukat a föld leghidegebb, legritkábban lakott pontján.

Az expedíciót Kirstie Jones-Williams vezeti majd, és egy kéthetes felkészülési időszakkal indul: ezt Chilében tartják és fizikai, illetve mentális tréninget jelent. Az önkéntesek rákészülnek a több mint rideg körülményekre, amiket majd az Antarktiszon tapasztalnak. Szaknyelvi útmutatót is kapnak, és bőven túráznak majd Chilében, a gleccsereket is felkeresve.

A Déli-sarkkörön összesen tíz napot töltenek majd. Kemény kötést igényel a tábori lét, hiszen tényleg a kutatók keze alá kell dolgozniuk a kiválasztottaknak.

Meglátogatják majd a Déli-sarkot, a Charles Peak Windscoopot és az Elefánt-szigetet is, közben pedig begyűjtik a szükséges hómintákat, melyek a klímaváltozás és a mikroműanyagok kapcsolatának kutatását segítik majd.

Szeretnék kideríteni, hogy a szörnyű, egyszer használatos műanyagok tömege vajon a Sarkkör belsejében is jelen van-e.

Az utolsó héten Chilébe térnek majd vissza, hogy a terepmukát és a vizsgálatokat összegezzék. Az Ocean Conservancyvel együttműködve zajlanak majd az értékelések, és oktatást is kapnak majd a legszakavatottabb óceánvédő szervezettől, hogy hatékony és fontos nagyköveteivé váljanak az óceánok megsegítésének, és a műanyaghasználat-csökkentésnek.

A The Sabbatical Programot egyébként érdemes figyelni, hiszen hasonló jószolgálati utazásokhoz csatlakozhatunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay, Getty Images)

airbnb | ocean conservancy | chile | expedíció | antarktisz

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram