Két magyar pezsgő is a világ legjobbjai közé került!

Huszonegy ország csaknem ezer pezsgője versengett idén a Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) érmeiért.  A CSWWC a legnagyobb prezstízzsel bíró nemzetközi megmérettetés, amelyen kizárólag pezsgőket értékelnek. Idén a tizenegy napos vakkóstoló-maratont követően 147 arany - és 249 ezüstérmet osztottak ki, melyből két arany- és egy ezüst a tokaji Sauska pincészetnek jutott – akik így a legeredményesebb magyar borászat is lettek.

A Sauska Brut megismételte tavalyi sikerét, és ezúttal a Sauska Brut Magnum is beállt mellé az aranyérmesek sorába. A Sauska Rosé Brut a tavalyi évhez hasonlóan ezüstérmet kapott.

Mindhárom pezsgő hagyományos módon készül, palackos erjesztéssel és érleléssel.

A tételek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek, valamint, hogy a chardonnay és pinot noir mellett mindhárom házasításban meghatározó az őshonos furmint fajta jelenléte.

A Sauska Brut Magnum egyedisége, hogy a klasszikus pezsgők fejlődése szempontjából a legideálisabb másfél literes palackban érett. Robbanó frissessége és gyümölcsössége ennek köszönhető, finom eleganciája négy éves érlelés eredménye.

A Sauska Brut a zsüri értékelése szerint “energiával teli, roppanóan friss pezsgő, friss gyümölcsösséggel, érett körtével, elegáns, finom, lágy habzással.” A Sauska Rosé Brut “barátságos, könnyű karakterét és komplex gyümölcsösségét” emelte ki értékelésében a zsűri.

– "Rendkívül fontosnak tartom a versenyeken való folyamatos megmérettetést, mert ezek segítenek megérteni, hol tartunk, mik az esélyeink a nemzetközi mezőnyben. Úgy tűnik, Tokaj- Hegyaljának van helye a világ pezsgőtérképén és ez nemcsak nagy büszkeség, de óriási lehetőség is számunkra" – emelte ki Sauska Krisztián, a családi borászat alapító tulajdonosa.

 

 

Sauska Brut Magnum | aranyérem | magyar | siker | champagne | pezsgő

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom