Close
A Sauska új borászatához hasonlót még nem láttunk Magyarországon

A Sauska új borászatához hasonlót még nem láttunk Magyarországon

Lélegzetelállító lesz a pincészet új központja.

A Bord Építész Stúdió áll a Sauska új, rátkai központja mögött. A nagynevű borászat új főhadiszállása egyszerre lesz látogatóközpont és feldolgozóüzem, ami kialakítását tekintve szintézisben van a világelittel. Ilyen dizájnt Ausztráliában, a Napa-völgyben vagy Franciaországban is megsüvegelnének, vagyis mondhatjuk, hogy Tokaj egy olyan színvonalú épületet kap, amit már régóta megérdemelt.

A két, egyenként harminchat méter átmérőjű tál formában a látogatók által bejárható területek, borbíráló és irodatér kapnak helyet, míg a technológiát a földbe süllyesztve alakították ki. Az üzemi területek északi irányból kapcsolódnak a lencsékhez, a funkcionális térszervezés tiszta, logikus: a szőlő az üzem nyugati oldalán érkezik, a kész bor keleten távozik. Az üzem és a látogatói területek jól elkülönülnek, a technológia a vendégek előtt rejtve marad. A két lencseszerű épülettömeg nemcsak megjelenésében, de technikailag is innovációnak számít: kihívás elé állította a tervezőszoftvereket, az építőanyag-gyártó cégeket egyaránt – írta a projektről az Építészfórum.

Mi már alig várjuk, hogy bejárhassuk!

(Fotó: Bord Építész Stúdió)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom