Close
A Sauska új borászatához hasonlót még nem láttunk Magyarországon

A Sauska új borászatához hasonlót még nem láttunk Magyarországon

Lélegzetelállító lesz a pincészet új központja.

A Bord Építész Stúdió áll a Sauska új, rátkai központja mögött. A nagynevű borászat új főhadiszállása egyszerre lesz látogatóközpont és feldolgozóüzem, ami kialakítását tekintve szintézisben van a világelittel. Ilyen dizájnt Ausztráliában, a Napa-völgyben vagy Franciaországban is megsüvegelnének, vagyis mondhatjuk, hogy Tokaj egy olyan színvonalú épületet kap, amit már régóta megérdemelt.

A két, egyenként harminchat méter átmérőjű tál formában a látogatók által bejárható területek, borbíráló és irodatér kapnak helyet, míg a technológiát a földbe süllyesztve alakították ki. Az üzemi területek északi irányból kapcsolódnak a lencsékhez, a funkcionális térszervezés tiszta, logikus: a szőlő az üzem nyugati oldalán érkezik, a kész bor keleten távozik. Az üzem és a látogatói területek jól elkülönülnek, a technológia a vendégek előtt rejtve marad. A két lencseszerű épülettömeg nemcsak megjelenésében, de technikailag is innovációnak számít: kihívás elé állította a tervezőszoftvereket, az építőanyag-gyártó cégeket egyaránt – írta a projektről az Építészfórum.

Mi már alig várjuk, hogy bejárhassuk!

(Fotó: Bord Építész Stúdió)

MAD | bord | tokaj | épület | sauska

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom