Close
A szoft minimalizmus diadala ez a dán nyaraló

A szoft minimalizmus diadala ez a dán nyaraló

Dániáról az emberek nagy részének nem a tengerpartja ugrik be először, de még másodszorra sem. És ez valószínűleg ezután sem lesz másképp – kivéve, ha van egy olyan nyaralónk, mint a Seaside Abode. Akkor viszont másra gondolni sem fogunk tudni.

Szuperfinom, fehér homokos strand, pálmafák helyett érintetlen, vadregényes partszakasz, és hepehupás, tikkadt, gazos növényzet jelenti annak a Koppenhágától egyórányira található nyaralónak a közvetlen környezetét,

amely nemcsak építészetileg és stílusát tekintve tízpontos, de a slow living fogalmát is megtestesíti.

A skandináv dizájn modernizmusát, melegségét, és a japán zen esztétika visszafogottságát és tisztaságát ötvöző belső tér minden elemével a természetre rezonál.

A színek, textúrák és kiegészítők harmonikus egységének köszönhetően a hatalmas, sötét fakeretes ablakokon kinézve a kint és bent határai elmosódnak, a természet jelenlétét tapintani lehet.

A Piero Lissoni által tervezett kanapén és az Apparatus és a Workstead dizájnlámpáin túlmenően az alapvetően semleges, földszínű belső terek legfőbb karakterét azok a művészeti alkotások és kézzel készített tárgyak jelentik, melyekre a ház tulajdonosai utazásaik alkalmával tettek szert.

A Norm Architects studio legújabb projektje azonban sokkal több, mint egy tökéletes címlapfotó: a minket körülvevő, egyre inkább digitalizálódó és elvárosiasodó világ elleni manifesztum is, ahol a high-end dizájn elemek ugyanazt kommunikálják, mint a tradicionális japán noren. Lassíts le és kapcsolj ki.

Close