Close
Különleges karakterű séffel nyitott egy hiánypótló hely Buda új városrészében

Különleges karakterű séffel nyitott egy hiánypótló hely Buda új városrészében

Huszár Krisztián dolgozott már a Martin Berasategui által vezetett, három Michelin-csillaggal kitüntetett étterem konyháján San Sebastianban, majd számos úttörőjellegű hely indult vele itthon. Saját éttermeket nyitott, most pedig itt a SHO restaurant, bar & café, amelynél ő áll a kormányrúdnál, hogy magyaros és európai alapokra épülő, csavaros fogásokkal kössön ki a Lágymányosi-öbölben.

A Huszár Krisztián executive séf és Soóky Gábor vezető séf által beindított SHO Buda új városrészében, a Kopaszi-gát mellett található BudaParton rajzolta fel magá Budapest gasztrotérképére.

Egy kifinomult, kényelmes, letisztult látványvilágú étterem, bár és kávézóról van szó, amely az üzemeltetők szerint jó, szerethető és közérthető bisztrókonyhát prezentál.

A SHO restaurant, bar & café a SHO Beach, valamint a MÁK terrace egységekkel kiegészülve ad változatos gasztroopciót a Lágymányosi-öböl partján – a SHO bárja a bor-, sör- és koktélkínálat mellett külön bármenüvel és snackekkel, a SHO café pedig frissen érkező szendvicsekkel, bagelekkel, salátákkal, süteményekkel, dzsúzokkal, és a Bagira specialty kávéjával készül.

Huszár Krisztián neve sokak számára ismerős lehet – bár inkább azoknak, akikhez közel áll a fine dining világa. Krisztián kétségkívül az egyik legkülönlegesebb séfkarakter a magyar gasztronómiában, komoly tapasztalattal, lendületes elhivatottsággal és hatalmas kreativitással alkot. Több, kiemelkedően magas minőséget képviselő hazai étterem rajtolt vele, köztük a MÁK, a Zóna, a Beszálló és a Fáma, majd hasonlóan népszerű saját helyeket indított, először Szirom néven, majd jött az ázsiai ízekkel hódító, ma is közönségkedvenc Vietnámigulyás.

Soóky Gábor vezető séf a Felvidéken született és már kiskorában imádott főzni. Séfként először a szülőföldjén található Ristorante 83′ BBQ és nemzetközi étteremben gyűjtött tapasztalatot, ahol a gasztronómia szerelmese lett, és már nemcsak munkaidőben, hanem szabadidejében is ezzel foglalkozott; rengeteget járt éttermekbe, gasztronómiai eseményekre és nagyon megkedvelte Mizsei Jánosnak, a MÁK séfjének világát.

Meghatározó tapasztalat volt számára, hogy az immáron Michelin-csillagos 42 étteremben, Barna Ádám mellett dolgozhatott. Amikor azonban Mizsei megkereste a SHO vezető séf pozíciójával, arra igent mondott és már nyár óta erősíti a MÁK terrace-SHO restaurant csapatot.

A két séf koprodukciójában főként magyaros és európai alapokon nyugvó ízeket prezentál a konyha, amelyek finom, de nem öncélú csavarokat is rejtenek, miközben megidézik gyermekkorunk emlékeit.

Kizárólag magyar halakat dolgoznak fel és hazai alapokra építenek, de Huszár Krisztián jóvoltából itt-ott némi ázsiai hatás is érezhető. A bemutatkozó sajtóesemény egyik legjobbja rögtön a frissességbombaként indító, fermentált zöldségekkel, wasabival és Calamansi citrus vinaigrette-tel kísért aranyszalagos tahitótfalusi marinált pisztráng volt, majd a télben didergő lelket az ázsiai kikacsintású, mungóbabtésztás kacsaesszencia melegítette meg egy kicsit. A rizzsel tálalt és vékony szalonnafátyollal kicsinosított süllő, aztán az őszbe merülő, sült báránylapocka sütőtökpürével egyszerre szolgáltatott tartalmat és izgalmat, míg a mogyoróval és citrusos kókuszhabbal körbebolondított lila (!) batáta nudli remek példáját jelentette a gyerekkori emlékeknek, a játékosságnak és a már említett újhullámos csavarnak.

Mivel a környéken számos irodista dolgozik és az ott lakók is igénylik a minőséget, a hetente változó ebédmenüvel, napközben szűkített, esténként à la carte étlappal, hétvégenkét szombati nyitvatartással debütáló SHO (ejtsd: só) valódi hiánypótló hely lehet az öbölben.

(Fotók: Balkányi László)

 

 

 

kopaszi gát | SHO | huszár krisztián | magyar | lágymányosi-öböl

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram