Síelés helyett rendőrökre lehet számítani hétvégén Kékestetőn

Az üzemeltetők kérik a kirándulókat, ne használják a pályát. 

"Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy nagy mértékben nőtt az érdeklődés Kékestető iránt. Ennek következtében rengetegen érkeztek a Mátrába, sok esetben a várakozási idő a másfél órát is meghaladta. A jelenlegi, pandémiás időszakban különösen fontos, hogy megakadályozzuk a tömeges csoportosulásokat, ezért a Gyöngyösi Városrendészet kollégái Mátraházán és Kékestetőn is jelen lesznek a hétvége folyamán, és tájékoztatást adnak a feljutási lehetőségekről, illetve szükség esetén lezárják Mátraházán a Kékestetőre vezető utat! A rendőri jelenlétre tehát egész hétvégén számítani lehet" – figyelmeztet a Kékestető hivatalos oldala.

A kékestetői sípályán szánkózni továbbra is tilos, és a sípálya is zárva tart.

A jelentős turistaforgalom és a gyártott hó letaposása azt eredményezi, hogy nem tudnak kinyitni. A sípálya jelenleg üzemi terület, ahova belépni tilos és balesetveszélyes. Továbbra is maszkot kell viselni a közterületeken és az épített területeken – pl. parkolók, áruházak parkolói – Gyöngyösön, Farkasmályban, Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán, Kékestetőn. Maszk nélkül tartózkodni csak a parkokban, a zöldterületeken és az erdőben lehet. A fentieken túl Kékestetőn kötelező a maszkhasználat a vendéglátó egységek területén, továbbá a Kékestető Sícentrum Covid–19 protokollja minden a területen tartózkodó személyre nézve kötelező.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Kékestető Hivatalos Oldala, fotó: Unsplash)

nyitás | hétvége | pálya | kékestető | hegy

FOLYTASD EZZEL

Nem épülhet már több hotel ebben az európai fővárosban

Ingyen szállást kínál Ázsia és Európa határán egy légitársaság, ha átszállással utazol

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom