Kiderült, hová utaznak télen a legszívesebben a magyarok

Az utazási biztosításokat összegezve derült ki, melyik a magyarok kedvenc úti célja, ha téli sportokról vagy egyszerűen csak a télről van szó. 

A Netrisk a 2023. november vége és 2024. január eleje között kötött utasbiztosításokat összegezte. Az eredmények szerint pedig a síelő turisták többsége, hatvanhat százaléka Ausztriát választotta havas úti célnak. A második helyre Szlovákia került tizennégy százalékkal, míg Lengyelország hét százalékkal áll a dobogó harmadik helyén. A síeléshez utasbiztosítást kötő turisták három százaléka választotta Olaszországot, két százaléka pedig Szlovéniát.

A síelők eddig átlagosan öt napra kötöttek utasbiztosítást, a legtöbben az utazás előtt egy nappal, az átlagos biztosítási díj pedig meghaladja a tízezer forintot.

A kutatásból ugyanakkor az is kiderült, hogy hová utaztak télen azok, akik nem síterepet választottak célpontnak. Ebben az összevetésben is Ausztria vezet húsz százalékos aránnyal. Utána viszont Románia következik tizenhárom százalékkal, a harmadik helyen pedig szinte holtversenyben végzett Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és Németország tíz-tíz százalékos részesedéssel.

Ezek az utazók azonban a síelőknél hosszabb időszakot töltöttek külföldön, átlagosan majdnem nyolc napot.

Mint Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója elmondta, bármilyen külföldi utazás esetén érdemes biztosítást kötni, de különösen igaz ez, ha síelésről van szó. A síterepeken történt baleseteknél az esetleges hegyi, akár helikopteres mentés, azonnali orvosi ellátás ugyanis igen költséges dolog, több millió forintba is kerülhet. Ehhez képest az utasbiztosítás költsége elenyésző.

Ez az elbűvölő osztrák város nem csupán a téli hidegben csábító, akárcsak ez az öt úti cél, amely teljesen elvarázsolt minket 2023-ban.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

ausztria | biztosítás | úti cél | legjobb | síelés

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom