Close
Ez a lenyűgöző hegyi csodaország Spanyolország legújabb nemzeti parkja

Ez a lenyűgöző hegyi csodaország Spanyolország legújabb nemzeti parkja

A napfényes Málagától északnyugatra, Marbella közelében, Andalúzia szívében található Sierra de las Nieves már több mint hat éve vár arra, hogy nemzeti parkká nyilvánítsák. Megannyi várakozást követően most végre hivatalosan is jóváhagyást kaptak, hogy július elejétől a Parque Nacional Sierra de las Nieves nevet használják, így Spanyolország 16. nemzeti parkjává válhattak.

A csodálatos, 201 négyzetkilométeres természeti terület 1989 óta védettség alatt áll, huszonöt éve pedig az UNESCO bioszféra rezervátuma.

A nemzeti park fantasztikus élővilággal rendelkezik, mintegy ezer kőszáli kecske mellett őzek, vidrák, különféle ragadozók otthona.

Területét tölgy- és parafa ligetek, spanyol fenyők tagolják. Spanyolország különleges andalúziai jegenyefenyőinek hatvanöt százaléka ott található, van, amelyiket 350-550 évesre becsülik.

Andalúzia várva várt harmadik nemzeti parkja új látogatóközpontokkal, turisztikai irodákkal és jól kiépült infrastruktúrával várja a kirándulókat, akik számos izgalmas túrán vehetnek részt. Megmászhatják a Sierra de las Nieves legmagasabb csúcsát, az 1919 méteres Torrecillát, de sétálhatnak, kerékpározhatnak a jegenyefenyvesekben, barlangászhatnak, kajakozhatnak, lovagolhatnak, hegyet mászhatnak.

A környékbeli városokban romos erődök, történelmi kincsek is megcsodálhatók, melyek némelyike még a föníciai időkre nyúlik vissza.

Sierra de las Nieves Andalúzia harmadik nemzeti parkja és a tizenhatodik Spanyolországban. Az első spanyol nemzeti parkot 1918-ban hozták létre; a Parque Nacional de la Montaña de Covadonga az ország északi részén, Cantabria, Asturias és Castilla y León között fekszik.

Immár elmondható, hogy Spanyolország szárazföldi részén tizenegy nemzeti park működik, további négy a Kanári-szigeteken és egy a Baleár-szigeteken, amelyek együttesen több mint négyezer négyzetkilométernyi természeti kincset védenek, ahová évente 15 millió turista látogat el.

Ismerjük Katalóniát, Andalúziát, Baszkföldet, ismerjük a nagyvárosokat Valenciától Madridig, de az aprócska északi tartományt a nemzetközi turizmus még nem igazán fedezte fel magának. Pedig lenne mit megnézni – bizonyítéknak itt egy kedvcsináló!

(Fotók: Getty Images)

spanyolország | malaga | nemzeti park | utazás | sierra de la nieves

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram