Close
A síszezon egy részében ismét használható lesz az Egyesült Királyság legmagasabb vasútja

A síszezon egy részében ismét használható lesz az Egyesült Királyság legmagasabb vasútja

Nagy-Britannia legmagasabban haladó vasútja a jövő év elején ismét munkába áll, hogy két kilométeren keresztül, 1200 méteres magasságban szállítsa a síelni vágyókat a több mint harminc kilométernyi sípályát kínáló skót Cairn Gorm északi lejtőin.

A siklót 2018-ban szerkezeti problémák miatt állították le, azt megelőzően mintegy tizenhét éven át szállította a síelőket. A skót kormány 18,3 millió eurót, vagyis körülbelül 7,5 milliárd forintot költött a vasút javítására, ennek eredményeként pedig az üzemeltető Highlands and Islands Enterprise (HIE) be is jelentette, hogy

a sikló a 2022-23-as síszezon egy részében ismét üzembe áll.

A két kilométeres pálya megerősítésére irányuló projekt 2020 novemberében kezdődött és idén ősszel fejeződik be. Új siklóvezérlő rendszert is telepítenek, amit egy tesztelési időszak követ. Csak ezután szállíthat ismét utasokat a nem mindennapi közlekedési eszköz.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

sikló | síszezon | Skócia | sípálya

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram