Close
Újraindul a közvetlen kompjárat Skócia és Európa szárazföldje között

Újraindul a közvetlen kompjárat Skócia és Európa szárazföldje között

2023-ban visszatér a Scotland-Europe ferry, azaz a Skóciát Európa szárazföldjével összekötő kompjárat.

A Skócia és Európa szárazföldje között utazók jelenleg repülővel, vagy több átszállással, vonatokkal tudnak közlekedni, hamarosan remélhetőleg egy másik, klímabarát megoldást is választhatnak majd.

2023 áprilisától komp közlekedik majd Rosyth és Zeebrugge között,

hogy az Edinburgh-tól negyven percre lévő kis kikötő kösse majd össze a Belgium északi partján található várossal.

Az útvonalon 2010-ban szűnt meg a személyszállítás, 2018-ban pedig a teherszállítás is leállt, miután az egyik hajó fedélzetén tűz keletkezett. Az új útvonalat elsősorban áruszállításra használják majd, az üzemeltető azonban utalt azon jövőbeli terveire is, hogy hamarosan ismét üdvözölhetnek utasokat is a fedélzeten.

A kompjárat nagyjából húsz óra alatt teszi meg az utat Skóciából Belgiumba,

és bár nem tökéletesen környezetbarát megoldás, mégis kevésbé káros a környezetre nézve, mivel a repülőgépekhez képest jóval kevesebb üvegházhatású gázt termelnek.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

utazás | Skócia | Európa | komp

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram