Close
Sir Sean Connery járt ezzel az elegáns BMW-vel

Sir Sean Connery járt ezzel az elegáns BMW-vel

James Bond csak a kilencvenes években váltott BMW-re, de Sean Connery már jóval előtte a márka mellett döntött, ezt a 635 CSi-t vezette.

James Bond autójáról azonnal a klasszikus Aston Martin DB5 juthat eszünkbe, a nemes angol sportautót vezette a szerepet elsőként játszó Sean Connery is a filmvásznon.

Csak jóval később, az 1995-ben bemutatott Goldeneye-ban váltott BMW-re James Bond, de Connery már ennél hamarabb a bajor márka mellett döntött – a saját autójaként.

1976-ban jelent meg a BMW 6-os sorozata, és szokatlanul sok ideig, tizenhárom éven keresztül gyártották a stílusos túrakocsit.

A 635 CSi változatában 3,4 literes, soros hathengeres motor dolgozott, 218 lóerős teljesítménnyel, ezzel a kétajtós sportmodell 7,4 másodperc alatt gyorsult százra, és 229 km/h végsebességet ért el.

A képeken látható példány 1986-ban készült, és három évig egy bemutatóteremben állt, mire Sean Connery megvásárolta. 1998-ig meg is tartotta, és ez alatt az idő alatt olyan filmeket készített, mint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, a Vadászat a Vörös Októberre, A hegylakó visszatér, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, Az első lovag és A szikla.

Mivel alig volt otthon, a BMW-be sem került sok kilométer, még most is csak 62 ezret mutat az órája.

Connery akkoriban a marbellai Casa Malibuban élt, Spanyolországban, a kellemes ibériai klíma a BMW-t is megkímélte,

a sómentes utaknak köszönhetően a 635i még most is teljesen rozsdamentes. A következő két tulajdonosa már nem használta, hanem egy száraz raktárban tárolta egészen 2019-ig, ami megmagyarázza a kitűnő állapotát.

A megkímélt veterán BMW ma is úgy megy, ahogyan azt harmincöt éve a müncheni mérnökök kitalálták,

mindene masszívnak érződik, és valójában az is. A néhai Sir Sean Connery egyik kedvenc autója nemrég a The Market kínálatában jelent meg, és végül 46 ezer fontért, közel húszmillió forintnak megfelelő összegért kelt el.

Bajor túrakocsik

A BMW rajongója még Robert Downey Jr., aki a 6-os sorozat elődjét, a 3.0 CS egy példányát szerezte be magának, és teljesen a saját ízlésére alakíttatta. A szériát pedig a BMW nemrég élesztette fel a 8-as sorozattal, amelynek V8-as motorral szerelt példányát mi is kipróbáltuk.

FOLYTASD EZZEL
A világ legdrágábban eladott autója lett ez a ritka Mercedes
A luxus alternatíváját villantja fel a megújult Rolls-Royce Phantom
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom