Close
Sir Sean Connery járt ezzel az elegáns BMW-vel

Sir Sean Connery járt ezzel az elegáns BMW-vel

James Bond csak a kilencvenes években váltott BMW-re, de Sean Connery már jóval előtte a márka mellett döntött, ezt a 635 CSi-t vezette.

James Bond autójáról azonnal a klasszikus Aston Martin DB5 juthat eszünkbe, a nemes angol sportautót vezette a szerepet elsőként játszó Sean Connery is a filmvásznon.

Csak jóval később, az 1995-ben bemutatott Goldeneye-ban váltott BMW-re James Bond, de Connery már ennél hamarabb a bajor márka mellett döntött – a saját autójaként.

1976-ban jelent meg a BMW 6-os sorozata, és szokatlanul sok ideig, tizenhárom éven keresztül gyártották a stílusos túrakocsit.

A 635 CSi változatában 3,4 literes, soros hathengeres motor dolgozott, 218 lóerős teljesítménnyel, ezzel a kétajtós sportmodell 7,4 másodperc alatt gyorsult százra, és 229 km/h végsebességet ért el.

A képeken látható példány 1986-ban készült, és három évig egy bemutatóteremben állt, mire Sean Connery megvásárolta. 1998-ig meg is tartotta, és ez alatt az idő alatt olyan filmeket készített, mint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, a Vadászat a Vörös Októberre, A hegylakó visszatér, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, Az első lovag és A szikla.

Mivel alig volt otthon, a BMW-be sem került sok kilométer, még most is csak 62 ezret mutat az órája.

Connery akkoriban a marbellai Casa Malibuban élt, Spanyolországban, a kellemes ibériai klíma a BMW-t is megkímélte,

a sómentes utaknak köszönhetően a 635i még most is teljesen rozsdamentes. A következő két tulajdonosa már nem használta, hanem egy száraz raktárban tárolta egészen 2019-ig, ami megmagyarázza a kitűnő állapotát.

A megkímélt veterán BMW ma is úgy megy, ahogyan azt harmincöt éve a müncheni mérnökök kitalálták,

mindene masszívnak érződik, és valójában az is. A néhai Sir Sean Connery egyik kedvenc autója nemrég a The Market kínálatában jelent meg, és végül 46 ezer fontért, közel húszmillió forintnak megfelelő összegért kelt el.

Bajor túrakocsik

A BMW rajongója még Robert Downey Jr., aki a 6-os sorozat elődjét, a 3.0 CS egy példányát szerezte be magának, és teljesen a saját ízlésére alakíttatta. A szériát pedig a BMW nemrég élesztette fel a 8-as sorozattal, amelynek V8-as motorral szerelt példányát mi is kipróbáltuk.

sean connery | bmw | BMW 635 CSi

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram