Close
Elég komoly elismerést kapott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Elég komoly elismerést kapott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A Skytrax-díj nem az első méltatás, amit a Budapest Airport 2023 során kapott; az üzemeltető az utasok véleménye alapján idén a legjobb tizenöt-huszonöt milliós utasforgalmat bonyolító európai repülőtérnek járó Airport Service Quality díjat is besöpörte.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egymás után tizedszerre is elnyerte a

Kelet-Európa legjobb repülőtere címet a márciusi World Airport Awards díjátadón.

Egy hónapon belül ez a második hatalmas elismerés, amit a légikikötő megkapott. Mint azt mi is megírtuk, március elején az ACI – szintén az utasok visszajelzései alapján – a budapesti légikikötőt választotta

Európa legjobb repülőterének, a tizenöt-huszonöt milliós utasforgalmat bonyolító légikikötők közül.

A Budapest Airport közleményben ismertette: a most elnyert Skytrax-díj a World Airport Survey kérdőíveken alapul, amelyeket a nyolc hónapos felmérési időszak alatt több mint száz nemzetiségű légiutas tölt ki. A felmérés során a megkérdezettek értékelik az utazási élményt, illetve a különböző repülőtéri szolgáltatásokat, az érkezéstől az utasfelvételen és a biztonsági ellenőrzésen át, egészen a beszállító kapuknál történő indulásig.

A díjat a Passenger Terminal EXPO március 15-i ünnepségén adták át Amszterdamban.

– Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a repülőtéri közösség kitartó munkáját az utasok is látják, és ilyen nagyra értékelik. Egy évtized alatt rengeteget fejlődtünk: megújultak a terminálok, bővültek a repülőtéri szolgáltatások, két új, magas színvonalat képviselő utasmólónk és egy cargo bázisunk is épült, családbarát szolgáltatásokat vezettünk be és a biztonsági ellenőrzésen is a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk – összegezte Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Hozzátette: nem állnak meg ezen az úton, de a további fejlődés csak kibővített kapacitás mellett lehetséges. Az 1-es terminál újranyitásához már csak az építési engedélyre várnak, az új 3-as terminált előkészítő tervezési és szervezési munkálatok pedig már javában tartanak. A Budapest Airport minőséget, kiemelkedő utasélményt, magas biztonsági színvonalat és fenntarthatóságot szolgáló fejlesztései négy év alatt idén tavaszra elérik a százmilliárd forintot.

(Forrás és fotók: Budapest Airport)

budapest | budapest airport | Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom