Close
Két kontinensben gyönyörködhetünk egyszerre Gibraltár üvegpadlós kilátóján

Két kontinensben gyönyörködhetünk egyszerre Gibraltár üvegpadlós kilátóján

Egészen döbbenetes élményt nyújt Gibraltár Skywalk nevű kilátója, amely nem mindennapi elhelyezkedésének köszönhetően egyszerre három ország és két kontinens panorámáját kínálja. No meg üvegpadlójának hála egyes szakaszain felfedi a félelmetesnek tűnő mélység titkát is.

Előző életében második világháborús katonai megfigyelőállásként szolgált a hely, mert 340 méteres tengerszint feletti magasságban kiválóan rá lehetett látni a szomszédos országokra, most pedig Gibraltár legjelentősebb turisztikai látványosságává lépett elő a két és fél méter magas üvegfalakkal kiegészített kilátó.

Az átadási ceremónián például nem más vágta el a szalagot, mint a Csillagok háborúja-sorozat egyik sztárja, a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill.

Természetesen fénykarddal.

A híres gibraltári szikla tetején pihenő őrhelyet az Arc Designs alakította át, miután megfelelt a nem is annyira elhanyagolható feltételeknek: adjon tökéletes kilátást minden irányba, illetve ami talán egy picit fontosabb, az igen változékony óceánparti időjárás miatt biztonságban érezzük rajta magunkat.

Utóbbi kapcsán megnyugodhatunk, ugyanis egyszerre öt elefántot bír el a létesítmény, a felfelé vezető, itt-ott kissé meredek acéllépcsőket korlátokkal védik.

Az összesen tizennyolc szerkezetből álló, harminc tonnát nyomó Skywalk tetején körbenézve megpillanthatjuk Európa, Afrika, a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán egyes részeit.

Aki nem meri bevállalni a lépcsőzést, annak panorámalift segít feljutni a kilátóra, amiből szintén megcsodálható ez a megkapó vidék.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom