Magyar belsőépítész jegyzi Amszterdam új dizájnklubját

Networkölésre találták ki Londonban a Soho House nevű privát klubot, melynek újonnan megnyílt amszterdami egységében kényeztetve érezheti magát mindenki, aki tagságival rendelkezik. Ráadásul hazai vonatkozása is akad.

Eredetileg kereskedelmi hivatalként szolgált még a harmincas években, aztán 1970-től egyetemistáknak adott otthon az amszterdami Bungehuis, a Soho House hollandiai házigazdája. A sztorija mellett a patinás épület külső és belső jegyei is izgalmasak: a bejáratnál art deco szobrok fogadják a látogatót, az ablakokat bronzkeretek ölelik körbe, a belső térben pedig egymást váltják a krómozott, sárgarézzel és trópusi faanyaggal bevont felületek.

A privát klubként 1995-ben, Londonban alapított Soho House-ba a film-, média- és kreatív iparágban utazó befolyásos emberek válthattak tagsági kártyát, hogy aztán dolgozzanak, ötleteljenek, kapcsolati hálót szövögessenek, majd jókat egyenek, pihenjenek és aludjanak.

Az egyedi helyszíneket folyamatosan vadászó Soho House-hoz tizenkét ilyen exkluzív klub tartozik szerte a nagyvilágban.

A napokban nyitott amszterdami Soho House-ban összesen hetvenkilenc szállodai szobát rendeztek be, de az épület gócpontját természetesen nem az elegáns lakosztályok, hanem a lobby jelenti.

Itt üdvözlik egymást a klubtagok, ebben a helyiségben cserélnek gazdát a névjegyek, bővülnek a telefonok névjegyzékei és követik egymást az italmeghívások.

Külön öröm, hogy a Soho House design directora Boronkay Linda belsőépítész, aki olyan nagyságokkal dolgozott eddig együtt, mint Tom Dixon, Martin Brudnizki, a Woods Bagot és a Tara Bernerd & Partners stúdiók.

A tárgyalások végeztével ki-ki vérmérséklete és éppen aktuális hangulata szerint edzőteremben, egy kisebb moziban, tetőtéri medencében, játékszobában, könyvtárban, DJ pultban (!, vagy egy étteremben folytathatja a napját – ezek jelentik ugyanis a Soho extra szolgáltatásait.

Közülük kiemelkedik a modern és klasszikus konyhával működő, londoni, hollywoodi és floridai egységgel is rendelkező Cecconi étterem, ahová nem csak a klub tagjai, hanem az utca embere is foglalhat asztalt, valamint a szintén a földszinten berendezett The Cowshed néven üzemelő spa és wellness központot.

A hálószobák a legkisebbektől egészen a penthouse-méretűekig terjednek. Közös jellemzőjük, hogy valamennyiben antik darabok keverednek dizájnos bútorokkal és szőnyegekkel.

A Soho-tagságival rendelkezők éjszakánként százharminc fontért foglalhatnak szobát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Soho House Group)

klub | hotel | extra | Amszterdam | soho

FOLYTASD EZZEL

Hamarosan ötven új felhőkarcoló alakítja majd át ennek a mesés európai városnak a látképét

Gyönyörű erdő ölén bújik meg ez a stílusos dán nyaraló

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram