Close
Magyar belsőépítész jegyzi Amszterdam új dizájnklubját

Magyar belsőépítész jegyzi Amszterdam új dizájnklubját

Networkölésre találták ki Londonban a Soho House nevű privát klubot, melynek újonnan megnyílt amszterdami egységében kényeztetve érezheti magát mindenki, aki tagságival rendelkezik. Ráadásul hazai vonatkozása is akad.

Eredetileg kereskedelmi hivatalként szolgált még a harmincas években, aztán 1970-től egyetemistáknak adott otthon az amszterdami Bungehuis, a Soho House hollandiai házigazdája. A sztorija mellett a patinás épület külső és belső jegyei is izgalmasak: a bejáratnál art deco szobrok fogadják a látogatót, az ablakokat bronzkeretek ölelik körbe, a belső térben pedig egymást váltják a krómozott, sárgarézzel és trópusi faanyaggal bevont felületek.

A privát klubként 1995-ben, Londonban alapított Soho House-ba a film-, média- és kreatív iparágban utazó befolyásos emberek válthattak tagsági kártyát, hogy aztán dolgozzanak, ötleteljenek, kapcsolati hálót szövögessenek, majd jókat egyenek, pihenjenek és aludjanak.

Az egyedi helyszíneket folyamatosan vadászó Soho House-hoz tizenkét ilyen exkluzív klub tartozik szerte a nagyvilágban.

A napokban nyitott amszterdami Soho House-ban összesen hetvenkilenc szállodai szobát rendeztek be, de az épület gócpontját természetesen nem az elegáns lakosztályok, hanem a lobby jelenti.

Itt üdvözlik egymást a klubtagok, ebben a helyiségben cserélnek gazdát a névjegyek, bővülnek a telefonok névjegyzékei és követik egymást az italmeghívások.

Külön öröm, hogy a Soho House design directora Boronkay Linda belsőépítész, aki olyan nagyságokkal dolgozott eddig együtt, mint Tom Dixon, Martin Brudnizki, a Woods Bagot és a Tara Bernerd & Partners stúdiók.

A tárgyalások végeztével ki-ki vérmérséklete és éppen aktuális hangulata szerint edzőteremben, egy kisebb moziban, tetőtéri medencében, játékszobában, könyvtárban, DJ pultban (!, vagy egy étteremben folytathatja a napját – ezek jelentik ugyanis a Soho extra szolgáltatásait.

Közülük kiemelkedik a modern és klasszikus konyhával működő, londoni, hollywoodi és floridai egységgel is rendelkező Cecconi étterem, ahová nem csak a klub tagjai, hanem az utca embere is foglalhat asztalt, valamint a szintén a földszinten berendezett The Cowshed néven üzemelő spa és wellness központot.

A hálószobák a legkisebbektől egészen a penthouse-méretűekig terjednek. Közös jellemzőjük, hogy valamennyiben antik darabok keverednek dizájnos bútorokkal és szőnyegekkel.

A Soho-tagságival rendelkezők éjszakánként százharminc fontért foglalhatnak szobát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Soho House Group)

extra | hotel | hollandia | klub | lobby

FOLYTASD EZZEL

Van egy tuti ingatlan-ötleted? Az Airbnb most 38 millió forinttal megtámogatja

Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom