Close
Magyar belsőépítész jegyzi Amszterdam új dizájnklubját

Magyar belsőépítész jegyzi Amszterdam új dizájnklubját

Networkölésre találták ki Londonban a Soho House nevű privát klubot, melynek újonnan megnyílt amszterdami egységében kényeztetve érezheti magát mindenki, aki tagságival rendelkezik. Ráadásul hazai vonatkozása is akad.

Eredetileg kereskedelmi hivatalként szolgált még a harmincas években, aztán 1970-től egyetemistáknak adott otthon az amszterdami Bungehuis, a Soho House hollandiai házigazdája. A sztorija mellett a patinás épület külső és belső jegyei is izgalmasak: a bejáratnál art deco szobrok fogadják a látogatót, az ablakokat bronzkeretek ölelik körbe, a belső térben pedig egymást váltják a krómozott, sárgarézzel és trópusi faanyaggal bevont felületek.

A privát klubként 1995-ben, Londonban alapított Soho House-ba a film-, média- és kreatív iparágban utazó befolyásos emberek válthattak tagsági kártyát, hogy aztán dolgozzanak, ötleteljenek, kapcsolati hálót szövögessenek, majd jókat egyenek, pihenjenek és aludjanak.

Az egyedi helyszíneket folyamatosan vadászó Soho House-hoz tizenkét ilyen exkluzív klub tartozik szerte a nagyvilágban.

A napokban nyitott amszterdami Soho House-ban összesen hetvenkilenc szállodai szobát rendeztek be, de az épület gócpontját természetesen nem az elegáns lakosztályok, hanem a lobby jelenti.

Itt üdvözlik egymást a klubtagok, ebben a helyiségben cserélnek gazdát a névjegyek, bővülnek a telefonok névjegyzékei és követik egymást az italmeghívások.

Külön öröm, hogy a Soho House design directora Boronkay Linda belsőépítész, aki olyan nagyságokkal dolgozott eddig együtt, mint Tom Dixon, Martin Brudnizki, a Woods Bagot és a Tara Bernerd & Partners stúdiók.

A tárgyalások végeztével ki-ki vérmérséklete és éppen aktuális hangulata szerint edzőteremben, egy kisebb moziban, tetőtéri medencében, játékszobában, könyvtárban, DJ pultban (!, vagy egy étteremben folytathatja a napját – ezek jelentik ugyanis a Soho extra szolgáltatásait.

Közülük kiemelkedik a modern és klasszikus konyhával működő, londoni, hollywoodi és floridai egységgel is rendelkező Cecconi étterem, ahová nem csak a klub tagjai, hanem az utca embere is foglalhat asztalt, valamint a szintén a földszinten berendezett The Cowshed néven üzemelő spa és wellness központot.

A hálószobák a legkisebbektől egészen a penthouse-méretűekig terjednek. Közös jellemzőjük, hogy valamennyiben antik darabok keverednek dizájnos bútorokkal és szőnyegekkel.

A Soho-tagságival rendelkezők éjszakánként százharminc fontért foglalhatnak szobát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Soho House Group)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom