Close
Sok pénzt kap az a chicagói, aki “megmenti” a város téli szabadtéri étkezéseit

Sok pénzt kap az a chicagói, aki “megmenti” a város téli szabadtéri étkezéseit

Winter Dining Challenge néven akciót hirdettek Chicagóban.

“Felkérjük a chicagóiakat, hogy találjanak ki télre olyan innovatív szabadtéri étkezési megoldásokat, amelyek megfelelnek a Covid–19-protokollnak, miközben vigyázzák a helyiek egészségét, és támogatják a városban működő éttermeket” – szól Lori Lightfoot polgármester Twitteren közzétett felhívása.

A legjobb koncepcióval előállókat megjutalmazzák: három chicagói lakos számlájára ötezer dolláros (nagyjából másfél millió forintos) utalás érkezik majd valamikor szeptember második felében.

A városban közismerten fogvacogtatós téli napokat kell átvészelniük a helyieknek; a hideg, havas januárban például közel mínusz öt fok az átlaghőmérséklet, ráadásul a közeli Michigan-tónál fújó szelek általában rátesznek egy lapáttal a hőérzetre.

A kreatív chicagóiak szeptember 7-ig küldhetik be online az ötleteket. A javaslatokat a helyi közösségek és éttermek képviselőiből összeállított bizottság bírálja el. A szabályok szigorúak: valamennyi pályázatnak tartalmaznia kell kutatást, a megvalósíthatóság részleteit, egy prototípust, továbbá áttekintést arról, a koncepció hogyan felel meg a város igényeinek. Természetesen be kell tartani a Covid–19-cel kapcsolatos irányelveket is.

A nyerteseket három kategóriában választják ki: kültéri, önálló struktúrák; beltéri, szomszédos terek; illetve azok a javaslatok, melyek vonzóbbá teszik a téli étkezést.

Néhány pályázó a polgármester Twitter-posztja alá kommentelve már megosztotta az elképzeléseit, ezek jellemzően eszkimókunyhókra vagy fűthető üvegházakra emlékeztető megoldásoknak tűnnek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Erzsébet királynő palotájából föld alatti alagút vezet egy közeli Martini-bárhoz
A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom