Close
Sok pénzt kap az a chicagói, aki “megmenti” a város téli szabadtéri étkezéseit

Sok pénzt kap az a chicagói, aki “megmenti” a város téli szabadtéri étkezéseit

Winter Dining Challenge néven akciót hirdettek Chicagóban.

“Felkérjük a chicagóiakat, hogy találjanak ki télre olyan innovatív szabadtéri étkezési megoldásokat, amelyek megfelelnek a Covid–19-protokollnak, miközben vigyázzák a helyiek egészségét, és támogatják a városban működő éttermeket” – szól Lori Lightfoot polgármester Twitteren közzétett felhívása.

A legjobb koncepcióval előállókat megjutalmazzák: három chicagói lakos számlájára ötezer dolláros (nagyjából másfél millió forintos) utalás érkezik majd valamikor szeptember második felében.

A városban közismerten fogvacogtatós téli napokat kell átvészelniük a helyieknek; a hideg, havas januárban például közel mínusz öt fok az átlaghőmérséklet, ráadásul a közeli Michigan-tónál fújó szelek általában rátesznek egy lapáttal a hőérzetre.

A kreatív chicagóiak szeptember 7-ig küldhetik be online az ötleteket. A javaslatokat a helyi közösségek és éttermek képviselőiből összeállított bizottság bírálja el. A szabályok szigorúak: valamennyi pályázatnak tartalmaznia kell kutatást, a megvalósíthatóság részleteit, egy prototípust, továbbá áttekintést arról, a koncepció hogyan felel meg a város igényeinek. Természetesen be kell tartani a Covid–19-cel kapcsolatos irányelveket is.

A nyerteseket három kategóriában választják ki: kültéri, önálló struktúrák; beltéri, szomszédos terek; illetve azok a javaslatok, melyek vonzóbbá teszik a téli étkezést.

Néhány pályázó a polgármester Twitter-posztja alá kommentelve már megosztotta az elképzeléseit, ezek jellemzően eszkimókunyhókra vagy fűthető üvegházakra emlékeztető megoldásoknak tűnnek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom