Close
Húsüzem volt, szuperszálloda lett Chicago egyik új ékessége

Húsüzem volt, szuperszálloda lett Chicago egyik új ékessége

Közösségi irodája és tetőtéri medencéje is van az Ennismore által Chicagóban megnyitott legújabb Hoxton szállodának, de nem feltétlenül ezek miatt számít izgalmas projektnek, hanem mert egy korábbi húscsomagoló üzemben rendezték be.

Portland és Brooklyn után a szeles, vagyis inkább magyar városban nyílt meg az Egyesült Államok harmadik Hoxtonja.

Az Ennismore a helyi GREC Architectsre bízta a tizenkét emeletes komplexum újragondolását, amely évekkel ezelőtt még egészen más funkciót látott el a Fulton Marketen. A lokáció egyébként kiváló alapnak bizonyult egy szálloda felhúzásához, mert a belvárosi West Loop trendi negyede a jól ismert Soho House és az Ace Hotel otthonának is számít.

A chicagói Hoxton máris lekörözi két testvérét abban, hogy a brand történetében először itt ejtőzhetünk tetőtéri medencében, kényeztethetjük magunkat wellness-stúdióban, és ez az egység kapott egy kétemeletes közösségi irodát is, amit természetesen nem a szállóvendégek számára alakítottak ki.

Ami az enteriőrt illeti, meghagyták a tervezők a 182 vendégszobás hotel indusztriális jellegét, így a betonmennyezetet mellett a raktár stílusú ablakok emlékeztetnek az épület ipari múltjára, míg az otthon melegéért a fehérre és halvány rózsaszínre mázolt falak felelnek.

A kényelemhez és a hangulathoz múlt század közepi bútorok, sárgaréz lámpákkal díszített ágyak, valamint a chicagói művész, Cody Hudson által tervezett szőnyegek és ágyneműk járulnak hozzá, illetve a helyi galériákkal együttműködve a litográfiáktól a festményekig több mint 350 műalkotás és egyéb régiségek díszítik a helyiségeket.

A szállodához tartozik egy mediterrán konyhára specializálódott étterem, valamint egy alagsori koktél bár is. The Apartment névre keresztelték a privát rendezvényekre igénybe vehető nagyobb teret, ahonnan pedig a város híres magasvasútjának egyes szakaszaira nyílik kilátás.

A chicagói Hoxton afféle nyitott házként szabadúszók, feltörekvő művészek és helyi tehetségek keltetőjeként kíván működni, és így hozzájárulni a város egyébként sem lapos kulturális életéhez.

A 2006-ban debütált brand hét egységet tudhat már magáénak: a három amerikai szálloda mellett Londonban két, Amszterdamban és Párizsban egy-egy hotelt működtet, hamarosan pedig Los Angelesben is nyit egyet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen, Hoxton Chicago)

medence | chicago | hoxton | dizájn | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom