Tényleg le lehet rövidíteni a reptéri sorban állást ezzel a titkos pszichológiai trükkel?

A pszichológusok szerint létezik egy módszer, amellyel hatékonyan spórolhatunk a várakozási időn. De vajon tényleg működik?

A reptéri sorban állás sokak szerint aaz utazás egyik legkellemetlenebb része, ráadásul gyakran nem is egy sort kell kivárnunk. Talán első látásra nem úgy tűnik, de a pszichológusok szerint vannak bizonyos rejtett törvényszerűségei ennek a folyamatnak.

Több szakértő is azt ajánlja, hogy

ha több sor közül kell választanunk, mindig azt válasszuk, amelyik bal oldalra esik.

Mivel a legtöbb ember jobbkezes, természetes hajlama van arra, hogy a jobb oldalt válassza, vagyis a bal oldali sorban elvileg kevesebben vannak.

Az Express újságírója a palermói reptéren tesztelte ezt az elméletet. Ő maga beállt a bal oldali sorba, a barátját pedig arra kérte, álljon be a jobb oldaliba.Végülis a bal sorban sikerült öt perccel előbb átjutnia a biztonsági rendszeren, és mint mondja, úgy tűnt, a többség tényleg a jobb oldalt választotta.

Azonban a következő, a beszálláshoz vezető sornál megdőlt el az elmélet. A sorok kezdetben ugyanolyan ütemben haladtak, majd a bal oldali egyszercsak leállt, mert két utas poggyásza nem a megfelelő méretű volt.

Amíg megpróbálták beszuszakolni a táskákat a méretellenőrzőbe, majd kudarcot vallva kiderült, hogy extra díjat kell fizetniük, a jobb oldali sor száguldott.

Mint az újságíró elmondja, hasonló problémával szembesült, amikor megérkezett Nagy-Britanniába. Bár a bal oldali e-kapuknál kevesebben várakoztak, amint valakinek nem sikerült beolvasni az útlevelét, borult a papírforma.

Végül arra konklúzióra jut, hogy tudja határozottan ajánlani ezt a trükköt. Bár a turisták tényleg nagyobb valószínűséggel választják automatikusan a jobb oldali sort, ez nem garantálja, hogy a bal oldal gyorsabban halad.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

repülőtér | trükk | sorban állás | reptér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom