Close
Így készül életed legjobb krumplipüréje

Így készül életed legjobb krumplipüréje

Egy adag bársonyos burgonyapüré a világ legfinomabb körete tud lenni. Különösen akkor, ha Joel Robuchon ikonikus püréjét sous vide-ban készítjük el, hiszen így megőrizhetjük koncentrált ízét is.

A sous-vide burgonyapüré elkészítése rendkívül egyszerű.

Első lépés: Tegyünk egy sous vide zacskóba hámozott, feldarabolt burgonyát, vajat és tejet!

Második lépés: Tegyük a zacskót a sous-vide-ba, 90 Celsius fokra fél óráig!

Harmadik lépés: A burgonyát apró lyukú szitán passzírozzuk át, helyezzük egy tálba és fűszerezzük!

Akkor sem kell elkeserednünk, ha nincs otthon sous-vide gépünk. David Chang séf trükkjét ebben a cikkünkben árultuk el, ezt követve pedig minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető. Itt pedig megtalálható Dominique Crenn Michelin-csillagos éttermhez köthető séf hihetetlen rakott burgonya receptje is, ami merőben új megvilágításba helyezi a klasszikus fogást.

(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Getty Images)

konyhai trükk | sous-vide | burgonyapüré

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram