Egy adag bársonyos burgonyapüré a világ legfinomabb körete tud lenni. Különösen akkor, ha Joel Robuchon ikonikus püréjét sous vide-ban készítjük el, hiszen így megőrizhetjük koncentrált ízét is.
A sous-vide burgonyapüré elkészítése rendkívül egyszerű.
Első lépés: Tegyünk egy sous vide zacskóba hámozott, feldarabolt burgonyát, vajat és tejet!
Második lépés: Tegyük a zacskót a sous-vide-ba, 90 Celsius fokra fél óráig!
Harmadik lépés: A burgonyát apró lyukú szitán passzírozzuk át, helyezzük egy tálba és fűszerezzük!
Akkor sem kell elkeserednünk, ha nincs otthon sous-vide gépünk. David Chang séf trükkjét ebben a cikkünkben árultuk el, ezt követve pedig minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető. Itt pedig megtalálható Dominique Crenn Michelin-csillagos éttermhez köthető séf hihetetlen rakott burgonya receptje is, ami merőben új megvilágításba helyezi a klasszikus fogást.
(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Getty Images)
konyhai trükk | sous-vide | burgonyapüréÖt olasz nyári saláta, ami tíz perc alatt elkészül
Ebben különbözik az olasz fagyi az összes többitől
