Close
A Starbucks is meglépi, amire előbb-utóbb számítani lehetett

A Starbucks is meglépi, amire előbb-utóbb számítani lehetett

A tulajdonosok hozzáférhetnek a kávézólánc “exkluzív élményeihez és juttatásaihoz”.

“Ha megnézzük azokat a cégeket, márkákat, hírességeket, influenszereket, akik megpróbálnak digitális NFT platformot és üzletet létrehozni, nem találok köztük egyet sem, amelyek olyan kincsesbányával rendelkeznének, mint a Starbucks” – mondta néhány héttel ezelőtt Howard Schultz, a vállalat vezérigazgatója.

Akkor még csak tervezte, hogy a kávéóriás is beszáll az NFT-piacra, mára viszont valósággá vált, hogy a Starbucks még ebben az évben elindítja első NFT-kollekcióját, ami a márka “kávéművészetén és történetmesélésén” alapul majd.

A Starbucks a weboldalán közzétett bejegyzésében kifejtette, hogy az NFT-k csak egy részét jelentik annak az egésznek, ami reményeik szerint egy teljes értékű digitális közösséggé válik majd,

és amely a kávéra összpontosít, mielőtt a művészet, a zene és a könyvek irányába terjeszkedne.

“Egy sor márkás NFT-kollekciót tervezünk, melyek birtoklása közösségi tagságot jelent, valamint hozzáférést biztosít exkluzív élményekhez és kedvezményekhez” – írta a vállalat. A kollekciók témái a Starbucks művészeti kifejezéseiből és örökségéből, továbbá más innovátorokkal és hasonlóan gondolkodó márkákkal való együttműködések eredményeként születnek meg.

A Non-Fungible Tokenekkel (azaz nem helyettesíthető tokenekkel), vagy ismertebb nevükön NFT-kkel egy blokklánc segítségével igazolható bármilyen szóban forgó digitális alkotás (animáció, kép, gif, videó) eredetisége.

Mint ismeretes, a Roadster is hozzátette a magáét a technológiai innováció történetéhez, egy úttörő kollaborációt indított útjára. Első alkalommal került NFT alkotás magyar sajtótermék címlapjára, ez a mű pedig Weiler Péter erre a célra készített Kefirszünet a metaverzumban című műve, ami a Roadster március 16-án megjelent nyomtatott kiadásának címlapján látható.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Szereted a bort és a csokit? Ide kell utaznod ezen a nyáron!
Kávézaccból alkotott csodát az Onyx a Gourmet Fesztiválon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom