Close
Ezekbe a fürdőszobákba kapásból beköltöznénk egy időre

Ezekbe a fürdőszobákba kapásból beköltöznénk egy időre

Kár lenne a ház egyik legfontosabb szobáját figyelmen kívül hagyni: a fürdőben jószerivel egyedül vagyunk gondolatainkkal, testünkkel, a teljes megtisztulásra való. És persze arra, hogy a legotthonosabban mozogjunk benne, és az a tíz perc, vagy netán egy óra, amit szépítkezéssel töltünk, kellemes és pihentető legyen. Nos, ezekben a pazar fürdőszobákban nem is lehetne másmilyen a rituálé. 

A Honto Architecture kádas és zuhanyzós fürdőszobával is készült. Tetőtérben alakították ki mindkettőt, mindössze három szín használatával.

Túlzás lenne fürdőszobának nevezni, de nem bírtunk elmenni a párizsi nagypolgári otthonban kialakított kádmegoldás mellett. Kisebb dobogóra került az antikolt anyagú kád, és csupán egy függönnyel lehet szeparálni a nappalitól. Meghökkentő megoldás.

A Detail9 Architects csapatát bízták meg a Melbourne melletti, három pavilonból álló hétvégi házak tervezésével. A fürdőszobák központi eleme a két robusztus betonból készült mosdóteknő.

Egy óriási, de igencsak bohém malibui villa és két különböző fürdője. Az egyikben a türkiz csempe-barackos árnyalat tapéta kettőse gyönyörködtet, míg a másik kilátásával sokkol. A Handsome Salt tervezőiroda nem bajlódott, és a kádat betette a méretes terasz küszöbére.

A Heliotrope fürdőszobája nem éppen szégyenlőseknek való, de miért is kéne berzenkedni, hiszen a Washington állambeli erdő kellős közepén találjuk a házat, nincs, aki bekukkantana.

Csupa faanyag, melegség, és valamiféle szafarival keveredő erdei kunyhó-érzésünk támad a Sziklás-hegységben található családi villa fürdőszobájától. Az Alchemy Design Studio felelt érte.

Nem túl szokványos megoldás, hogy a fürdőszobában kandalló szolgáltatja a meleget. Ebben a letisztult helyiségben azonban éppen ez a minimalista kandalló a fő attrakció.

Chicagóban járunk, egy olyan fürdőben, ahol Donna Mondi a város múlt századi luxusát ötvözte a kortárs eleganciával. Összeköthető a tisztálkodás a naplementével, aztán egy jó novella olvasása a rekamién.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Donna Mondi, Alchemy Design Studio, Heliotrope, Handsome Salt, Honto Architecture, Detail9 Architects)

lakberendezés | lakáskultúra | home | interior design | design

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram