Close
Ezekbe a fürdőszobákba kapásból beköltöznénk egy időre

Ezekbe a fürdőszobákba kapásból beköltöznénk egy időre

Kár lenne a ház egyik legfontosabb szobáját figyelmen kívül hagyni: a fürdőben jószerivel egyedül vagyunk gondolatainkkal, testünkkel, a teljes megtisztulásra való. És persze arra, hogy a legotthonosabban mozogjunk benne, és az a tíz perc, vagy netán egy óra, amit szépítkezéssel töltünk, kellemes és pihentető legyen. Nos, ezekben a pazar fürdőszobákban nem is lehetne másmilyen a rituálé. 

A Honto Architecture kádas és zuhanyzós fürdőszobával is készült. Tetőtérben alakították ki mindkettőt, mindössze három szín használatával.

Túlzás lenne fürdőszobának nevezni, de nem bírtunk elmenni a párizsi nagypolgári otthonban kialakított kádmegoldás mellett. Kisebb dobogóra került az antikolt anyagú kád, és csupán egy függönnyel lehet szeparálni a nappalitól. Meghökkentő megoldás.

A Detail9 Architects csapatát bízták meg a Melbourne melletti, három pavilonból álló hétvégi házak tervezésével. A fürdőszobák központi eleme a két robusztus betonból készült mosdóteknő.

Egy óriási, de igencsak bohém malibui villa és két különböző fürdője. Az egyikben a türkiz csempe-barackos árnyalat tapéta kettőse gyönyörködtet, míg a másik kilátásával sokkol. A Handsome Salt tervezőiroda nem bajlódott, és a kádat betette a méretes terasz küszöbére.

A Heliotrope fürdőszobája nem éppen szégyenlőseknek való, de miért is kéne berzenkedni, hiszen a Washington állambeli erdő kellős közepén találjuk a házat, nincs, aki bekukkantana.

Csupa faanyag, melegség, és valamiféle szafarival keveredő erdei kunyhó-érzésünk támad a Sziklás-hegységben található családi villa fürdőszobájától. Az Alchemy Design Studio felelt érte.

Nem túl szokványos megoldás, hogy a fürdőszobában kandalló szolgáltatja a meleget. Ebben a letisztult helyiségben azonban éppen ez a minimalista kandalló a fő attrakció.

Chicagóban járunk, egy olyan fürdőben, ahol Donna Mondi a város múlt századi luxusát ötvözte a kortárs eleganciával. Összeköthető a tisztálkodás a naplementével, aztán egy jó novella olvasása a rekamién.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Donna Mondi, Alchemy Design Studio, Heliotrope, Handsome Salt, Honto Architecture, Detail9 Architects)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom