Ezt a fantasztikus sült camembert sajtot a méz, a rozmaring és a füge teszi teljessé, egyben ünnepivé. Az ízletes olvasztott sajt tökéletes meleg előétele lehet az ünnepi vacsorának, melyet kovászos kenyérrel ajánlott kínálni.
Hozzávalók:
- 1 camembert
- 2 evőkanál méz
- 2 szál rozmaring
- 1-2 darab füge
Elkészítése:
Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Második lépés: A camembert sajtot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, éles késsel bemetsszük, és rácsurgatjuk a méz felét.
Harmadik lépés: 15-20 percig sütjük, majd tálaláskor meglocsoljuk a maradék mézzel, friss rozmaringgal és cikkekre vágott fügével díszítjük.
Keresed a világ legmegúszósabb karácsonyi menüsorát? Ebben a cikkünkben szuper ötleteket adunk, itt pedig megismerheted a világ leggyakrabban elkészített karácsonyi desszertjének receptjét is.
(Fotók: Getty)
karácsony | camembert | füge | előétel | mézÍgy készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje
Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!