Close
Svéd húsgolyós fánkot készített az IKEA, de csak egyetlen helyen kóstolható a világon

Svéd húsgolyós fánkot készített az IKEA, de csak egyetlen helyen kóstolható a világon

Az Egyesült Államokban tartott Nemzeti fánknap tiszteletére készült a nem mindennapi fogás.

Az ohiói Travel Butler County és a West Chester IKEA együttműködéséből született meg az a különleges péksütemény, amely biztosan megkoronázza majd a Nemzeti fánknapot.

A pihe-puha édes süteményre először vörösáfonyaszószt tesznek, majd ráhelyeznek egy svéd húsgolyót, vagy annak növényi alapú változatát.

És hogy milyen lett az édes-sós fánk? Az West Chester IKEA szerint olyan, amit mindenképpen meg kell kóstolni, hiszen

a lakberendezési áruházlánc ikonikus ízei találkoznak benne, egy teljesen új megközelítésben.

A húsgombócos fánkokat június 3-án és 4-én 11 és 15 óra között lehet a készlet erejéig ingyenesen megkóstolni a West Chester IKEA üzletben, de a fesztiválon más, egyedülálló ízkombinációkat is tesztelhetnek a résztvevők. Lesz sült krémsajtos, jalapeno-cheddaros, lime-os, málnás sajttortás és vegán fánk is.

Apropó, IKEA! A lakberendezési áruház termékeinek fura nevei csodálatos látnivalókat rejtenek, a turisztikai szakemberek pedig úgy döntöttek, kampányt indítanak azért, hogy ezek a helyek “visszakerüljenek a térképre”.

(Forrás: Food & Wine, fotó: Travel Butler )

fánk | nemzeti fánknap | usa | ikea | húsgolyó

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram