Close
Ebben a szállodában hiába tekergetnénk a termosztátot

Ebben a szállodában hiába tekergetnénk a termosztátot

Valószínűleg az utolsó helyen szerepelne egy képzeletbeli “Hol aludnánk szívesen januárban?” listán egy jéghotel. A jó hír az, hogy foglalhatunk szobát februárban is.

Illetve egészen pontosan addig, amíg az időjárás úgy nem dönt, hogy bezárja a svédországi Jukkasjärvi városában található jégszálloda kapuit, ami ebben az esetben egyet jelent a lassú olvadással. Az északi sarkkörtől mintegy kétszáz kilométerre található Icehotel 365-ben ugyanis szinte minden jégből van.

A világ első ilyen jellegű szállodájaként lett ismert az 1989-ben megnyitott Icehotel 365, amely minden esztendőben újranyit, amikor a súlyos mínuszok jelzik érkezésüket. Az előkészületekről annyit érdemes tudni, hogy a közeli folyóból kiszivattyúzott és hóvá alakított vizet rápermetezik a jéghotel vázára és az előre elkészített folyósok boltívére, a többi pedig már a természet dolga.

A hotel enteriőrjét a kilenc országból érkező több mint negyven művész és dizájner által faragott jégkristályok és jégszobrok alkotják, ám a tavaszi felmelegedéskor valamennyi remekmű a Torne folyóban végzi.

Minden megtalálható az ötvenöt szobás, Art és Deluxe lakosztályokat tartalmazó jéghotelben, amiért egy hagyományos szállodát felkeresünk: bár, étterem, kényelmes ágyak – természetesen stílusosan jégből kialakítva, meleg szőrmével letakarva. Az biztos, hogy a termosztát tekergetésén nem veszünk össze a partnerünkkel, mert a jégszobákban mínusz öt fok körüli az átlaghőmérséklet.

Nem kell attól tartani, hogy a személyzet reggel hibernálásra kész állapotban talál rá a fizető vendégekre, merthogy utóbbiak megfelelő felszerelést kapnak, ráadásul a visszajelzések szerint igen kellemeset lehet itt aludni.

Szerencsére azért nem muszáj jégveremben töltenünk az egész éjszakát, merthogy a szállodának a speciális hűtési technológiának köszönhetően immáron meleg részei is vannak, így egy ideje egész évben nyitva tud tartani.

A vendégek által igénybe vehető szolgáltatások közé a koktélbár, a szauna, az étkező, illetve egy jégtemplom tartozik, valamint afféle extraként megcsodálhatják a kultikus sarki fényt, száguldhatnak kutyaszánon, kipróbálhatják, milyen ügyes jégszobrászok lennének, és még az északi jóga alapjait is megismerhetik.

(Fotók: Icehotel)

jéghotel | Jukkasjärvi | icehotel | nagy sztori | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram