Close
Ha eddig még nem fizettünk volna mindenért ötször annyit: jöhet a kötelező szállodai szervizdíj

Ha eddig még nem fizettünk volna mindenért ötször annyit: jöhet a kötelező szállodai szervizdíj

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége már meg is fogalmazta a kérést.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a szállodai szervizdíj bevezetéséről fogalmazott meg kérést, amit már el is juttattak a kormányhoz – erről beszélt Flesch Tamás, a szövetség elnöke a Világgazdaság podcastjában, írja a HVG.

Ez a szállodai borravaló a vendéglátóhelyeknél megszokott 10-15 százalékosnál alacsonyabb, 2-4 százalékos lenne, amellyel a munkabérnél kedvezőbb adózású többletfizetést adhatnának a dolgozóknak.

A podcastben szó esik arról is, hogy szükség lenne az „átlagárak folyamatos növelésére, hogy az iparág vissza tudjon pattanni a Covid előtti teljesítményhez”, ezt azonban nehezíti, hogy

a magyar vendégek elérkeztek arra a pontra, ahol nem tudnak többet fizetni.

A fővárosban a vendégéjszakák 90 százalékát külföldiek adják, ott euróban 15-20 százalékos áremelést tart reálisnak. A szövetségi elnök szerint a helyzetet nehezíti, hogy az Airbnb-lakások üzemeltetői támogatott rezsivel gazdálkodhatnak, míg a szállodák piaci árat fizetnek az energiáért.

Az elnök azt is mondta, hiányzik Budapestről a bevásárlóturizmus: azt mondta, a főváros megérdemelné, „hogy legyen egy olyan luxus utcája, ahol sétálni, kávézni lehet, cukrászdába beülni”, mert ez emeli a település rangját.

(Forrás: HVG, fotó: Unsplash, fashionstreet.hu)

borravaló | szálloda | szervizdíj | infláció | Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram