Close
Nemrég lazítottak, most viszont újra “be kell zárni” az egyik legszebb olasz szigetet

Nemrég lazítottak, most viszont újra “be kell zárni” az egyik legszebb olasz szigetet

Olaszország északi régiói úgynevezett sötétvörös, vagyis a lehető legmagasabb járványveszélyességi fokozatba léptek át, és Szardínia szigetén ismét korlátozásokat vezetnek be a három hete tartó oldás után – közölte a római egészségügyi tárca.

A március 15-én bevezetett országos zárlat ötödik napján egyedül a közép-olasz Molise régióban enyhítették a korlátozásokat. A tartomány a vörös színű fokozatból hétfőtől narancssárgára válthat, ami többek között azt jelenti, hogy feloldják az egész napos kijárási tilalmat, mely csak éjszaka marad érvényben, és az általános iskolások visszatérhetnek a padokba.

Az ország északi részén – amely a járvány tavalyi kezdete óta kiemelt gócpontnak számít –, a legmagasabb veszélyességi korlátozások érvényesek: sötétvörösnek Piemont, Lombardia, Emilia Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Marche, Trento térsége és a déli Campania számít. Utóbbiakban a vírusmutációk terjedése miatt továbbra is kritikus a kórházak telítettsége.

Az egészségügyi tárca a korlátozások ismételt bevezetését rendelte el Szardínián is, ahol három hete oldották fel az óvintézkedéseket. Egyedül a szájmaszkviselés és a távolságtartás maradt érvényben.  A sziget kormányzója Christian Solinas alaptalannak nevezte a szigorítást, melyet a szűrt fertőzöttek számának emelkedése miatt vezettek be ismét. Szardínia narancssárga fokozatba kerül vissza, vagyis ismét éjszakai kijárási tilalmat rendelnek el, újrazár a vendéglátás, a múzeumok és edzőtermek is.

Itt már megírtunk mindent, amit az utazás jövőjét jelentő oltásútlevélről tudni kell, ebben a cikkben pedig összefoglaltuk, hogyan utazhatunk a közeljövőben.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

szardínia | koronavírus | olaszország | lazítás | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram